Penne rigate amb coliflor

Ahir vam visitar Can Girona, una preciosa masia a les afores de Sitges, de la ma de Rosamary d' Alacartemenus; en uns dies us explicaré com de bé ens ho vam passar i totes les persones que vam conèixer compromeses amb el moviment Slow Food Garraf Penedès. La masia té una horta ecològica fantàstica que ven directament al consumidor. Ara que venen dies de platja i sol, si esteu per la zona, apropeu-vos per comprar productes de proximitat, el vostre paladar i la vostra salut us ho agrairan, i ajudareu a que petits productors com Can Girona continuïn guanyant-se la vida treballant la terra.

Vam visitar l'horta i vaig poder collir jo mateixa la meva primera coliflor. Avui la volia cuinar, i he estat remenant per internet agafant idees per fer un plat de pasta amb coliflor, i aquí us presento el resultat: uns penne rigate amb coliflor ratllada i cansalada que han sortit boníssims.

Per aquells que no us agradi l'olor de coliflor, no patiu, en aquesta recepta no cal coure-la, només la ratllem; pels que no els agradi el gust, la recepta pórta crema de llet i parmesà, així que no notareu el gust; resumint, no hi han excuses per que no gaudiu d'un bon plat d'aquesta pasta amb coliflor.

Ingredients per a quatre persones:
  • 280 grams de penne rigate o macarrons
  • 200 grams de coliflor ratllada
  • 100 grams de cansalada tallada a tires
  • 250 ml de crema de llet 
  • 1 ceba mitjana
  • 20 grams de parmesà ratllat -opcional,
  • all en pols
  • sal i pebre negre mòlt
  • panko o pa ratllat gruixut
  • julivert fresc
Primer posem aigua a bullir per coure la pasta al dente. En cas de dubte, seguiu les instruccions del fabricant sobre el temps de cocció; jo, en cas de dubte, la tasto.

Ratllarem la coliflor crua, sense bullir-la prèviament. 

En una paella, posarem la cansalada tallada en tires i la fregirem fins que quedi torrada; després la reservarem. En la mateixa paella, posarem una mica d'oli i quan estigui calent afegirem la ceba tallada ben petita, amb una mica de sal i all en pols, i la cuinarem, a foc fluix, fins que transparenti; aleshores afegirem la coliflor ratllada, i la saltejarem uns minuts, barrejant-la amb la resta d'ingredients abans d'abocar la crema de llet. Anirem remenant per mesclar bé tots els ingredients, tastarem i rectificarem de sal i afegirem pebre negre mòlt. Afegirem a la paella la cansalada i després el formatge parmesà ratllat, si voleu; us ho dic perquè jo vaig tastar la coliflor abans d'afegir el formatge i la vaig trobar molt bona sense, així que us ho deixo a la vostra elecció. Per últim, afegim la pasta cuita al dente, i barregem bé tots els ingredients; després repartim la pasta en els plats, i posem per sobre panko o pa ratllat gruixut i julivert ben picat, i ho gratinem uns minuts per que el pa agafi color i es torri. Servim immediatament. 

12 comentaris:

  1. Coliflor ratllada!!! Quin gran descobriment! Vull que em convidis a dinar!!!
    Petonets!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que ja tens alguna idea per fer-la a casa. Per cert, tú cuina i jo porta la beguda, que ets una gran cuinera!

      Elimina
  2. Quina pintassa més bona! i curiós això de ratllar-la i saltejar-la, si no deixa la seva olor característica, millor! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'olor tira enrera molta gent, i al no coure-la tot això que t'estalvies. A més te un puntet cruixent molt bó!

      Elimina
  3. què original! jo no he ratllat mai la coliflor... bé, es que no m'agrada... però igual així la trobo bona i tot! em vas fer goleta i aquest cap de setmana he pecat...he publicat el pastís de remolatxa... bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si t'animes ara amb la coliflor, donant-li el seu toc personal! Un petonet!

      Elimina
  4. una recepta super original, no se m'hauria acudit mai fer la coliflor amb pasta! I més crua... m'apunto la recepta per provar-la!
    Ha de fer il·lusió collir la coliflor que després cuinaràs ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La trobes boníssima, ha,ha....!! Un petonet

      Elimina
  5. Ostres quina manera més original de cuinar coliflor.
    A casa cau aviat segur!
    I m'agraden aquestes iniciatives, s'han d'ajudar al màxim!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. En uns dies explicaré altres iniciatives que està duent a terme el convivium Slow Food Garraf Penedès, especialment una que han engegat ara sobre el consum del peix sense preu. A França estaran mès concienciats amb aquest assumpte, no? Una abraçada!

      Elimina
  6. Doncs deu quedar gustosíssim, i si a sobre dius que t'estalvies la olor de la coliflor... realment, no hi ha excuses. Collir-la tu mateixa també deu ser un gran què, oi? Que bé!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa que el plat encara sigui més bó, ha, ha...Una abraçada!

      Elimina