Receptes de quiche

Aquest migdia m'he posat a fer una quiche i no m'ho podia creure quan m'he adonat de que encara no n'he publicat al blog cap recepta. N'he penjat l'enllaç d'unes quantes d'altres blogs al Facebook, i també he penjat fotos de les que fet a casa, però no en tinc cap recepta publicada al blog.

Per això, a la tarda m'he posat a redactar la meva recepta per fer quiche, perquè és un plat que m'encanta per la seva senzillesa i la seva versatilitat; i ara que en un plis preparo la massa brisa per la base, en gaudeixo el doble, cuinant-la i menjant-me-la.

Les quantitats que poso són per dues persones, -i  us sobrarà- , o bé per quatre persones, si la feu amb acompanyament o com a primer plat.

Naturalment podeu comprar la base de massa brisa precuinada, però us animo a provar de fer-la a casa perquè es fa molt ràpida de fer i no cal amassar gaire, i el gust és molt més bo que la de qualsevol que compreu.

Si us animeu a preparar la massa brisa necessitareu (per un motlle de 24 cm):
  • 150 grams de farina fluixa o de rebosteria
  • 75 grams de mantega freda
  • 1 ou
  • un pessic de sal
Enceneu el forn a 180º

Poseu en un bol la farina i el pessic de sal, afegiu la mantega freda tallada a daus, i barregeu els ingredients amb les mans fins aconseguir una textura sorrenca. Aleshores afegiu l'ou, i mescleu tot just per aconseguir fer una bola amb tots el ingredients.

Poseu la bola a sobre un film transparent i estireu-la amb un corró, una mica enfarinat. Amb el film transparent podreu tombar i girar la massa per posar-la sobre el motlle sense que es trenqui.  Estireu-la bé fins que vegeu que pot cobrir tot el motlle. Poseu sobre la massa estirada el motlle, prèviament greixat, cap per avall, i amb l'ajuda del film transparent doneu-li la volta sobre el motlle. Premeu amb els dits per que quedi ben posada sobre el motlle, i amb un ganivet talleu el que sobri de les vores. Es aconsellable deixar la massa mitja hora al frigorífic, si disposeu de temps, per que així no s'encongirà quan la feu al forn; però si no teniu temps, no passa res. Poseu-la directament al forn, tapada amb paper de forn, per que no es torri massa, durant 20 minuts. Moltes receptes posen a sobre el paper de forn, llegums secs per que la massa no pugi. Jo només poso el paper de forn ben premut contra la massa i en tinc prou.

Aleshores comenceu a prepara el farcit de la quiche. Podeu aprofitar el que tingueu al frigorífic, com pebrots, carbassons, albergínies,... acompanyats o no, de pollastre, botifarra, tonyina o salmó, fresc o fumat, etc...Les combinacions són interminables.

Per sobre el farcit, abocarem una mescla de ous, nata líquida, sal i pebre, al gust . Ho cobrirem tot amb formatge ratllat, i al forn 20 minuts.

Aquí teniu les que faig més sovint a casa:

Quiche de verdures i tonyina

Ingredients:
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 llaunes petites de tonyina amb oli d'oliva
  • 2 ous mitjans
  • 200 ml de nata líquida
  • Herbes de Subirats o la combinació d'herbes que volgueu, com herbes provençals, p.e.
  • sal i pebre negre
  • Formatge ratllat
Tallem la ceba a trossos petits, i la cuinem fins que transparenti; aleshores afegim els pebrots tallats també en trossos petits i els saltegem – a nosaltres ens agraden poc fets-. Incorporem la tonyina ben escorreguda, i ho remenen tot bé. Afegim les herbes, i salpebrem.

A banda, en un bol mesclem els ous i la nata, i afegim una mica de sal i pebre. Vigileu amb la sal, segons els ingredients del farcit i el tipus de formatge ratllat que feu servir, si són més o menys salats.

Passats els 20 minuts, traieu la massa del forn. Espereu una mica a que es refredi, abans de posar-hi a sobre els ingredients. Els repartiu bé sobre la massa, i després aboqueu el líquid que ha de cobrir-ho tot. Vigileu que no vesi; si sobra líquid, no el poseu. Espolseu per sobre el formatge ratllat, i condimenteu amb herbes, si voleu. Ho poseu al forn a 180º graus, durant 20 minuts més.

Quiche Alsaciana



És una altra recepta que m'agrada molt; la vaig veure al blog de Raquel's Kitchen. Jo la faig de la següent manera:

Ingredients:
  • 3 cebes vermelles mitjanes
  • 200 grams de cansalada tallada en tires petites
  • 2 ous mitjans
  • 200 ml de nata líquida
  • sal i pebre
  • formatge ratllat  
Fregim la cansalada, i la retirem de la paella. En la mateixa, posem una mica més d'oli i cuinem les cebes tallades en rodanxes, fins que comencin a agafar color. Aboquem la cansalada fregida, i barregem bé els dos ingredients. Esperem a que es refredin una mica, abans de repartir-los sobre la massa de quiche. Aboquem per sobre els ous i la nata, ben batuts i salpebrats, i ho cobrim tot amb formatge ratllat. I al forn, 20 minuts.

Quiche de salmó fumat i bròquil



Ingredients:
  • 200 grams de salmó fumat
  • 1/4 de bròquil aprox. -depèn de si us agrada més o menys-
  • 2 ous mitjans
  • 200ml de nata líquida
  • sal i pebre
  • formatge ratllat
Cuineu el bròquil com més us agradi, jo prefereixo fer-lo saltejat a la paella. Repartiu el salmó fumat i el bròquil per sobre la massa de la quiche, i aboqueu la mescla d'ous i nata ben batuts i salpebrats. Cobriu amb el formatge ratllat, i enforneu 20 minuts.

Com veieu, una recepta molt versàtil, saborosa, i fàcil de fer; i si encara la voleu més fàcil, compreu la massa brisa precuinada. Animeu-vos a provar-la si és que encara no l'heu feta mai, i no us empenadireu!

5 comentaris:

  1. Jo també adoro les quiches, son tan versatils! I sempre queden ideals! Aquestes que ens portes avui son delicioses! Un petó bonica

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si fas la massa a casa encara surten més bones! Un petonet!

      Elimina
  2. Mmmm són delicioses les quiches!! no sabria amb quina de les dues propostes quedar-me... així que em quedo amb les dos. A veure si m'animo a fer la brisa a casa ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coses més difícils t'he vist fer al blog! Això és bufar i fer ampolles per a tú!

      Elimina
  3. Bones propostes!!! Jo no en faig gaires.....tot i que m'agraden moltíssim!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina