Bescuit de torró de xocolata amb arròs inflat

Des de petita el torró Suchard no ha faltat mai a taula per Nadal. Era el primer torró que compràvem i el primer en desaparèixer. Aquest any però, i després d'uns anys destrossant la recepta el fabricant, han acabat les festes i encara no ens hem acabat la primera barra. Ja no té el gust d'abans. Han anat reduint el pes del torró rebaixant la quantitat de xocolata i ara és bàsicament un aglomerat d'arròs inflat i poca cosa més. Una llàstima!

L'any vinent dubto que torni a comprar aquest torró, però aquest any cal donar sortida al que tenim a casa, així que he començat a buscar receptes elaborades amb aquest tipus de torró i la que més m'ha agradat ha estat la que he trobat al blog Bocatus, un bescuit amb cacau pur, que potencia el sabor de la xocolata, banyat amb una ganache de xocolata. Un bescuit ben llaminer. 




Ingredients per fer el bescuit:
  • 200 grams de torró de xocolata amb arròs inflat + 50 grams per decorar
  • 2 ous
  • 65 grams de sucre morè
  • 80 grams de mantega fosa a temperatura ambient
  • 165 grams de llet sencera o semi
  • 175 grams de farina de blat
  • 30 grams de cacau pur en pols -a casa faig servir el de la marca Valor
  • 8 grams d'impulsor químic
  • un pessic de sal
Ingredients per fer la ganache de xocolata:
  • 50 grams de xocolata negra per fer fondre
  • 50 grams de nata per muntar (35%MG)

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.  

Trossegem el torró i el posem dins d'un bol. Fiquem el bol al microones uns segons a potència màxima. Quan el torró es comenci a fondre el remenem amb l'ajuda d'una espàtula fins que es faci crema. Es millor ficar el bol varies vegades al microones uns quants segons cada vegada, que ficar-lo un minut sencer perquè se'ns podria cremar la xocolata. A vegades amb mig minut n'hi ha prou per fondre el torró, depenent de com de petit l'haguem trossejat.

Mentre es refreda el torró fos, mesclem en una altra bol els ous amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes i fins que dupliqui el seu volum. A continuació afegim la mantega fosa, la llet i finalment el torró fos que ja s'haurà refredat. Tots els ingredients han de quedar ben integrats.  

Barregem la farina amb el cacau en pols, l'impulsor químic i la sal, i després els tamissem abans d'abocar-los dins del bol amb els ous i el torró fos. Mesclem els ingredients amb l'ajuda d'una espàtula i fins que no quedi cap grumoll. 

Aboquem la massa dins un motlle per fer plumcake, prèviament folrat amb paper per enfornar, i el fiquem al forn durant 45 minuts i fins que al punxar-lo amb una broqueta aquesta surti neta. Esperem uns 10 minuts abans de treure el bescuit del motlle. Després el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta. Retirarem el paper quan s'hagi refredat una mica més per evitar que se'ns trenqui el bescuit. 

Per fer la ganache, posem la nata en un bol i l'escalfem al microones fins que bulli, aleshores afegim la xocolata trossejada i amb l'espàtula barregem els ingredients fins aconseguir una crema brillant i sense grumolls. Fiquem la ganache dins d'una màniga pastissera i la  deixem una estona en la nevera fins que agafi una mica de consistència.

Quan el bescuit s'hagi refredat totalment cobrim la part superior amb la ganache i l'acabem de decorar amb el torró esmicolat.