Llobarro amb salsa d'avellanes

Cuinar el peix al forn és, per a mi, una manera molt pràctica, ràpida i neta de preparar peix a casa. Prepares un llit de patates o de verdures, un bon raig d'oli d'oliva verge extra, sal i pebre, i al forn. En els últims minuts afegeixes uns talls de peix, i ja tens enllestit el dinar o el sopar.  A partir d'aquí, pot elaborar un munt de plats diferents, només afegint un raig de vi, unes herbes aromàtiques, uns bolets....o una senzilla salsa amb fruits secs, com la que us porto avui. Aquesta es fa amb avellanes, però també la podeu fer amb ametlles o nous. També podeu substituir el cava, per sidra o cervesa rossa. 

Ingredients per a 2 persones:

  • un llobarro net i tallat en dos filets
  • 2 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 15 grans de farina
  • 150 ml de cava
  • 50 grams d'avellanes torrades pelades
  • oli d'oliva verge extra
  • julivert fresc
  • sal i pebre negre mòlt
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Pelem les patates i les tallem en rodanxes d'un 3mm de gruix. Les deixem una estona cobertes d'aigua i després les eixuguem bé i les repartim per sobre una safata per anar al forn. Les amanim amb oli i les salpebrem. Fiquem la safata al forn 20 minuts.

Mentrestant pelem la ceba i la tallem en juliana. Posem una mica d'oli en una paella i cuinem la ceba fins que estigui tendre. Aleshores afegim la farina i la torrem lleugerament, removent constantment amb una cullera de fusta. Aboquem el cava, barregem, i deixem que redueixi fins que agafi la textura d'una salsa. Afegim les avellanes, remenem una mica, parem el foc i reservem.  

Rentem els filets de peix i els eixuguem amb paper de cuina. Retirem les espines que puguin tenir. Traiem la safata del forn i repartim per sobre les patates els filets de peix, els salpebrem i amanim amb una mica d'oli. Tapem la safata amb paper d'alumini i la tornem a enfornar 8-10 minuts, depenent del gruix del filets.  

Retirem el paper de sobre la safata - aneu amb compte amb el vapor- i repartim per sobre la salsa d'avellanes. Enfornem 2-3 minuts més i després servim immediatament, decorant el plat amb un mica de julivert fresc.