Gelat de coco

Fa uns dies, coincidint amb la pujada de temperatures, vaig desempolsar la gelatera i vaig celebrar la inauguració oficial de la temporada de gelats casolans fent un deliciós gelat de coco.

Si us agrada el coco no podeu deixar de tastar aquest gelat. No és un gelat lleuger però està deliciós. El coco torrat li aporta molt de sabor. I el podeu fer més o menys dolç afegint més o menys llet condensada. Una vegada que el tasteu segur que repetireu😋😋



Ingredients:

  • 400 ml de llet de coco
  • 220 grams de llet condensada
  • 400 ml de nata per muntar 35%MG
  • 100 grams de coco ratllat

Posem el coco ratllat en una paella i, a foc suau, l'anem remenant fins que comenci a agafar color, vigilant que no se'ns cremi. El coco torrat aporta molt de sabor a la recepta, encara que podeu fer servir el coco ratllat cru.  

En un bol mesclem la llet de coco amb la llet condensada. Si a l'obrir la llauna de la llet de coco trobeu que estan separades la part líquida del greix, mescleu-les fins que quedin ben integrades abans d'afegir-la llet de coco a la llet condensada.

En un altre bol muntem la nata ben freda amb una batedora de varetes. Després l'afegim a poc a poc a la mescla de llet de coco i llet condensada. Per últim, afegim el coco torrat.

Si tenim gelatera, la posem en marxa, aboquem la mescla i la deixem 30 minuts. Passat aquest temps, posem el gelat dins d'un recipient metàl·lic o de vidre i el fiquem al congelador. Us aconsello fer el gelat d'un dia per un altre, i treure'l uns 10 minuts abans - depenent de la temperatura de la casa- per que sigui més fàcil de manipular.

Si no tenim gelatera, aboquem la mescla en el recipient i el fiquem al congelador. Cada 30 minuts traiem el recipient  del congelador i batem el gelat per desfer els cristalls de gel. Així aconseguirem que el gelat tingui una textura més cremosa. Us recomano que ho feu unes tres vegades. Deixem el gelat una nit al congelador i al dia següent el traiem 10 minuts abans de servir-lo per que sigui més fàcil de manipular.