#Gastroplans pel cap de setmana del 7 i 8 d'octubre

Malgrat que encara parlar de torrons és sinònim de festes nadalenques, el sector treballa cada any per desestacionalitzar aquest producte, i bona mostra d'això la trobareu en les activitats programades per la XXIX Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt (Urgell) on, a banda dels estands on comprar, cada any s'organitzen més activitats complementàries, com els showcookings on torrons i xocolata són els ingredients estrella de plats i postres elaborats per cuiners com Pep Nogué, Marc Ribas, Joel Castanyé o Joan Baixas, entre altres, que ens demostraran que es pot cuinar tot l'any amb aquests productes. Degustacions i maridatges de cerveses, caves, coques, formatges o xocolata són altres de les activitats programades per una de les fires de més renom de casa nostra. La majoria d'activitats tenen un preu de 2 euros per persona i les podeu consultar clicant aquí.


A la Selva, es celebra la XXIII Fira de l'Avellana de Brunyola; i és que malgrat que sempre associem el conreu de l'avellana amb el Camp de Tarragona, després de Reus, Brunyola i els seus volants, acullen la segona extensió més gran d'avellaners de Catalunya. A banda de comprar avellanes directes del productor, dissabte s'ha organitzat al migdia un vermut amb avellanes i degustació de productes km0 i per tarda un tast de mel de la ma de Josep Noguer i un taller de xocolata de la ma de la Pastisseria Noguera. Visites guiades al castell, una caminada popular solidària, i una cantada d'havaneres són altres activitats programades per la fira, que podeu consultar aquí.


Si anem cap a la comarca de l'Alt Penedès, trobareu el Cavatast, la XXI Mostra de Caves i gastronomia de Sant Sadurni d'Anoia, en la que participen vora una cinquantena d'elaboradors de cava i empreses de restauració, xarcuteria, pastisseria i xocolata. Degustacions de cava maridades amb diferents propostes culinàries, visites a celles i caves de la vila, i les activitats programades, entre d'altres, al CIC Fassina, conformen, algunes de les propostes de l'edició d'enguany del Cavatast.


Diumenge, 8 d'octubre, es celebra la Fira de la Poma d'Armentera (Alt Empordà) on podreu tastar i comprar les diferents varietats de poma que es conreen a la comarca, i també els seus derivats, com els sucs o els mojitos de poma, i per la tarda podreu fer un tasts de plats cuinats amb aquesta fruita.

També diumenge a Seva (Osona) es celebra la XX edició de la Festa del Bolet, amb concurs de bolets, parades de venda i degustació i altres activitats culturals. Tota la informació la trobareu aquí.


I no serà l'única fira del cap de setmana, on els bolets seran els protagonistes, ja que també a l'Alt Urgell, es celebra, però dissabte, la Fira del Rovelló de Coll de Nargó.

I fins aquí les nostres propostes per aquest cap de setmana. A gaudir-lo, que ens ho mereixem!