8ª edició del Quinto Tapa Pota Blava al Prat del Llobregat

Torna una de les rutes de tapes, amb producte de proximitat, més importants i de més anomenada del Baix Llobregat i de la província de Barcelona, el Quinto Tapa Pota Blava. Aquesta 8ª edició va començar el passat 11 d'octubre i s'allargarà fins a l'1 de novembre; està organitzada per l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) amb el recolzament de l'Ajuntament del Prat de Llobregat i el patrocini de Moritz.

I és que una de les característiques més importants del Quinto Tapa Pota Blava és la clara aposta pel
producte de proximitat i de qualitat. El Pota Blava, també anomenat Raça Prat, és el primer pollastre amb Indicació Geogràfica Protegida; és autòcton de la zona i té unes característiques morfològiques pròpies; es cria en llibertat i la seva alimentació està controlada, raons per la qual la seva carn és saborosa, fina i melosa.


Per treure el màxim profit a aquest ingredient de luxe, els 28 restauradors participants han disposat de l'assessorament gastronòmic de diversos xefs col·laboradors de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix LLobregat (AGT).


Entre els ingredients del Quinto Tapa també trobarem verdures i hortalisses cultivades al Parc Agrari del Baix Llobregat; aquest zona està situat a la part baixa i al delta del Baix Llobregat, ocupa unes 2.700 hectàrees  i és una de les zones més fèrtils i antigues del país, al bell mig de l'àrea més poblada de Catalunya, una zona que cal preservar i promocionar com a entorn agrícola i natural.


Al Quinto Tapa Pota Blava podreu triar entre la tapa Pota Blava (3,50 eur) i la tapa de la casa (2,50eur), acompanyada d'un quinto Moritz. Com a novetat, també podeu prendre les tapes acompanyades d'aigua o per 0,50 cèntims més, per una copa de vi o un refresc. A més, a la informació sobre la ruta, trobareu assenyalat si les tapes estan elaborades amb producte de proximitat, si són vegetarianes o si no porten gluten.


A la pàgina del Quinto Tapa també trobareu informació sobre els premis i sorteigs que es celebraran durant aquesta edició.

Animeu-vos a gaudir del Quinto Tapa Pota Blava i del producte de proximitat i qualitat del Baix Llobregat!