Ingredients per a quatre persones:
- 500 grams de tomàquet triturat
- 1 ceba petita
- alfàbrega (si pot ser fresca, millor)
- 3 carbassons mitjans tallats longitudinalment d'uns 5mm de gruix
- 2 ous batuts
- 250 grams de formatge provolone tallat en trossos petits
- 3-4 cullerades de formatge parmesà ratllat
- farina
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 2 culleradetes de sucre
- sal i pebre negre
- oli d'oliva
Primer preparem la salsa de tomàquet, sofregint en una cassola la ceba tallada ben petita amb un raig d'oli d'oliva. Quan transparenti, aboquem el tomàquet triturat i anem afegint la sal, el sucre, el pebre vermell i l'alfàbrega, i ho coem a foc suau uns quinze minuts, remenant tot sovint. És important que tasteu la salsa i que rectifiqueu d'ingredients, si cal.
Per una altra banda, enfarinarem les rondanxes de carbassó i les banyarem en ou batut, al qual haurem afegit també una mica de sal i pebre negre; fregirem les rondaxes en una paella amb força oli
i les posarem sobre una reixeta per que s'escorri l'oli sobrant.
Encendrem el forn a 180 graus, dalt i baix.
Farem servir una safata de forn, on posarem primer un parell de cullerades de tomàquet; després una primera capa de carbassons fregits; a continuació, repartirem per sobre els carbassons la salsa i el formatge provolone tallat en trossos petits, i espolsarem per sobre el formatge parmesà ratllat i l'alfàbrega picada fina; a continuació posarem una altra capa de carbassons, i la última serà de salsa de tomàquet i formatge provolone i parmesà. Fiquem la safata al forn, primer tapada amb paper d'alumini durant 20 minuts, i després destapada 20 minuts més; els últims 5-10 minuts podeu posar el grill per que el formatge es dauri una mica. Traiem la safata del forn i servim passats uns minuts.
Buon appetito!
Oh!! M'encanta!! Jo l'he provat amb albergínia, boníssim, i no hi havia pensat a que també es podia fer amb carbassó, això m'ho apunto perquè ara ja tenim la temporada dels carbassons!! ;) ptons!!
ResponSuprimeixJo també la feia només amb albergínia, fins ara; ha estat una gran descoberta fer servir el carbassó; al tenir el gust menys potent que l'albergínia, dóna un toc molt diferent al plat.
SuprimeixUna recepta espectacular, Anna!!! MMmmm....deliciosa!!! Si totes les receptes són com aquesta.....no m'estranya que tinguis problemes per triar-ne una!!!
ResponSuprimeixPetonets,
Olga
Et recomano el llibre, val molt la pena!
SuprimeixOstres quina recepta més bona! Sempre hem preparat la parmigiana amb alberginia però amb carbassons ha de quedar molt gustosa.
ResponSuprimeixa veure quines receptes més vas compartint d'aquest llibre!
Petons
Palmira
Tinc unes quantes en llista d'espera....
SuprimeixA mi amb els llibres de cuina italiana em passa el mateix, no sé per on començar! però crec que has fet una bona elecció ;). Jo la parmigiana l'acostumo a fer amb albergínies, però m'apunto de fer-la amb carabassons que tinc excedents a l'hort! un petó!!
ResponSuprimeixTinc unes quantes més en llista d'espera, espero encertar també amb les properes receptes!!
Suprimeix