Bescuit de carbassa

Soc addicta als blogs de cuina! Segueixo una quantitat escandalosa de blogs. Si passen uns dies sense que hagi fet una ullada al Feedly, fàcilment se'm poden acumular més de cinc-centes receptes sense llegir -dic cinc-centes perquè a Feedly, a partir de quatre-centes noranta nou receptes, deixen de comptabilitzar-les..-. I això sense tenir en compte les que es pengen al Facebook, a Google o a Twiter. Bé que us haig de dir a tots vosaltr@s que no sapigueu.

El més important, però, és que darrera cada recepta hi ha una persona que ha invertit temps i il·lusió en voler compartir-la amb la resta del món, la majoria de vegades, de manera desinteressada. El problema és que hi han tantes receptes fantàstiques que no hi han prou dies en una vida per fer-les totes, ni per invertir el temps que es mereixen per fer un comentari a cadascuna d'elles. Per això, si llegiu aquesta publicació, des d'aquí el meu agraïment més sincer per compartir-les amb tots nosaltres!.

Una d'aquestes receptes que he descobert fa poc, i que he cuinat a casa, i m'ha enamorat pel seu sabor i la seva senzillesa és la d'un bescuit de carbassa del blog de l'Eva, Cuinant entre llibres. A l'Eva vaig tenir la sort de conèixer-la en persona en la trobada de bloguers que va organitzar Nani de La Cuina Violeta, aquest any a Tarragona. Tinc unes quantes receptes seves pendents de fer, però quan vaig veure el seu bescuit de carbassa, vaig posar ràpid fil a l'agulla. Ja l'he fet dos vegades, i segur que hi hauran més, perquè, a banda d'estar mot bona, es molt fàcil de fer i, a més, es pot congelar, sense problemes.


A continuació us relaciono els ingredients; us haig de dir, però, que jo he augmentat la quantitat d'espècies, perquè m'encanten, i a més he afegit gingebre mòlt. Des de que vaig descobrir el gingebre és una de les meves espècies preferides; inclús l'he comprat confitat i el menjo tal qual.

  • 300 grams de carbassa ratllada sense pell ni llavors
  • 4 ous mitjans
  • 250 grams de sucre
  • 75 grams d'oli de girasol
  • 300 grams de farina
  • 1 sobre de llevat químic
  • 2 culleradetes de canyella
  • 1/2 culleradeta de nou moscada
  • 1/2 culleradeta de gingebre

Encendre el forn a 180º. Us aconsello que feu aquesta recepta per la tarda, perquè heu de deixar el bescuit, dins del motlle, dintre del forn apagat tota la nit. Amb l'escalfor romanent s'acabarà de fer i no patiu perquè la carbassa aporta humitat i el bescuit no és ressecarà.

Amb la batedora de varetes, batem els ous i el sucre fins que augmentin el seu volum. Afegim l'oli poc a poc, i el lliguem bé amb els altres ingredient. Després afegim poc a poc la farina i el llevat, prèviament tamisats, i les espècies. Quan estigui tot ben barrejat, abocarem la carbassa ratllada i ho mesclarem tot amb una espàtula.

En un motlle per fer plum-cake, prèviament greixat,o folrat amb paper de forn, abocarem la massa, i el posarem al forn 45 minuts. Passat aquest temps punxarem per veure que estigui fet el bescuit. Aleshores apagarem el forn i el deixarem en el mateix motlle tota la nit, encara que l'olor que desprèn el bescuit farà difícil l'espera fins al dia següent per poder-lo tastar.

No deixeu de fer una ullada al blog de l''Eva, hi trobareu un munt de receptes que us encantaran.

Que vagi de gust!