Pancakes

Ja hem encetat un nou mes, i per tant, aquí tenim novament una recepta del repte de Laura Real. Ja sabeu que la idea va ser de Yolanda de “Cocina de una bancaria estresada”. Les receptes, una de dolça i una de salada, són extretes d'un receptari del segle passat de la marca Royal, Aquest mes ens tocava fer uns pancakes de banana, i resulta que a casa en fem tot sovint de pancakes, raó per la qual he ajustat les quantitats d'ingredients a la nostra recepta.

Els pancakes, també coneguts com a "tortitas americanas", es poden acompanyar amb ingredients dolços, com la xocolata o el caramel líquid, o bé salats com la cansalada, o la mantega amb xarop d'arç. A les fotos podeu veure varies opcions, a quina més viciosa... També podeu, com a la recepta de Laura Real, afegir a la massa, abans de coure-la o just quan s'està fent a la planxa, trossos de banana o plàtan, poma ratllada, nous...


Si voleu la recepta original al blog de Yolanda la trobareu; aquí teniu la versió que fem casa:
  • 100 grams de farina
  • 15 grams de sucre
  • 125 ml de llet
  • 1 ou
  • 1 pessic de sal
  • 6 grams de llevat Royal
  • 1/2 mitja cullerada d'oli d'oliva
Barregem l´ou amb el sucre i li afegim la llet i l'oli. Després afegim la farina, el llevat i la sal, que haurem barrejat prèviament, fins a obtenir una barreja ben homogènia, sense grumolls.

Feu servir una paella o bé una planxa per coure els pancakes, i una cullera per abocar la massa. Els pancakes no han de ser massa gruixuts. Quan la massa comenci a fer bombolles per la part de sobre, serà el moment de girar-los, fins que quedin daurats. Aneu-los apilant un sobre l'altre per que conservin l'escalfor i la humitat fins al moment de servir-los. Es recomanable menjar els pancakes just acabats de fer.

Com sempre, no us perdeu fer una una ullada a la llista de participants.