Espirals de carbassó amb salsa de pebrot.

El secret de l'èxit de la recepta que us porto avui és la salsa de pebrot. Haurem d'invertir una mica de temps en coure els ingredients a foc suau, fins aconseguir una salsa amb una consistència semblant a la confitura, però el resultat paga la pena, perquè aquesta salsa de pebrot està per llepar-se'n els dits.   

Podem fer servir aquesta salsa per acompanyar un plat de pasta o d'arròs, però avui l'he acompanyada d' espirals de carbassó. I és que a l'estiu hem d'aprofitar per gaudir del millor de l'horta a la nostra taula.  

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 carbassons no massa grans
  • 1 ceba tendra petita
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pebrot verd
  • 3 cullerades de tomàquet natural triturat
  • 1 gra d'all
  • 2/3 tomàquets secs
  • 2 culleredetes de melmelada de pebrot 
  • un raig de vermut blanc
  • oli d'oliva verge extra
  • herbes aromàtiques
  • formatge parmesà o grana padano ratllat
  • sal i pebre negre mòlt

Tallem ben petits la ceba tendra, els pebrots i els tomàquets secs. 

En una paella gran posem un bon raig d'oli d'oliva i el gra d'all ben picat. Quan l'all comenci a agafar color aboquem els tomàquets secs i els saltem un parell de minuts, abans d'afegir la ceba tendra i els pebrots. Afegim una mica de sal. Cuinem a foc suau fins que la ceba hagi agafat color i els pebrots estiguin tendres. Aleshores afegim el tomàquet natural triturat, la melmelada de pebrot, i les herbes aromàtiques. Posem un raig de vermut blanc, remenem, i continuem la cocció a foc suau fins que la salsa agafi una consistència semblant a la de la confitura. Salpebrem al gust. Retirem la paella del foc.  

Tallem els carbassons, rentats prèviament, i sense retirar la pell, amb l'ajuda de l'espiralizer o d'un tallador de verdures, i després els afegim a la paella. La tornem a posar al foc, i saltem els carbassons 3-4 minuts - m'agrada que els espirals queden cruixents-, mesclant-los bé amb la salsa de pebrot.  

Servim els espirals de carbassó calents amb una mica de formatge ratllat per sobre.  

Que vagi de gust!