Un Dijous Llarder més llarg que mai


Aquest proper dijous, 16 de febrer torna la festa del Dijous Llarder a la Plaça Major de Vic. Un cop més el col·lectiu Osona Cuina organitza aquesta "tradició gastrònoma tan arrelada a la ciutat i a la comarca" amb la voluntat de posicionar-se com el Dijous Llarder de Catalunya. Per fer-ho, "es potencien les experiències autèntiques i s'apropa la gastronomia  i els productes del territori als ciutadans". Des de l'Ajuntament també aposten per fer créixer més la festa per fer arribar arreu la gastronomia vigatana al voltant del porc; una gastronomia que ja és un atractiu turístic més de la ciutat de Vic. 


Com cada any, es començaran a servir esmorzars a partir de les 9 del matí que consisteixen en entrepans de botifarra, cansalada o botifarra negra. A partir de la 1 del migdia es començarà a servir el dinar que seran els mateixos entrepans de l'esmorzar amb l'afegit del ja tradicional entrapà de porc Ral rostit durant hores al mig de la plaça. Com alternativa, entrepans de botifarra, cansalada o botifarra negra i el curiós entrepà de canelons. Les postres seran a càrrec del col·lectiu Taula Dolça.


Com a novetat d'enguany, la festa s'allargarà fins a les 10 de la nit i, com a novetat, també s'oferiran sopars on podrem tastar el brou del Dijous Llarder, costella de porc Ral amb patates, entrepà de botifarra tofonada o brioix de pulled pork. Les postres també aniran a càrrec del col·lectiu Taula Dolça.

Una altra de les novetats d'enguany serà la instal·lació d'un escenari on s'oferiran diverses activitats durant tot el dia. Destaquen el concert amb La Perola a les dues del migdia i el concert amb S'Temple Bar a les vuit del vespre.