Alfajores

Aquest mes, Yolanda del blog “Cocina de una bancaria estresada”, ha proposat com a repte fer uns “alfajores”. Es tracta d’una recepta amb pocs ingredients i senzilla de preparar, fins que has de treballar la massa. Jo, que tinc poca experiència amb la rebosteria, no havia treballat mai amb una massa amb tanta mantega, en proporció a la resta d’ingredients. Havia vist que amb masses d’aquest tipus es podia fer un rul·lo embolicant la massa amb film transparent,deixant-lo a la nevera 2 o 3 hores per que agafi consistència, i després pots tallar-lo en rodanxes per fer les galetes. Jo, veient que la massa no tenia massa consistència, l'he posada dins una màniga pastissera.


Si voleu la recepta original, al blog de Yolanda la trobareu; aquesta és la meva versió, respectant els ingredients, que són els següents:
  • 100 grams de mantega a temperatura ambient (uns 30 minuts fora del frigorífic)
  • 1 ou sencer i un rovell d'ou, també a temperatura ambient
  • la pell de mitja llimona ratllada
  • 150 grams de Maizena
  • 60 grams de farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • “Dulce de leche” o almivar de llet
  • 50 grams de coco ratllat
Primer heu de batre la mantega amb el sucre, un parell de minuts. Després heu d’afegir el rovell d’ou i l’ou sencer, i batreu fins que quedi ben lligat. Afegiu després la pell de la llimona ratllada. Tamiseu la farina, el llevat i la Maizena, totes juntes, i aneu-les afegint poc a poc a la barreja de mantega i sucre. Jo ho he fet en un bol i amb una espàtula. Cósta una mica, però com la barreja portava mantega i feia calor a la cuina, he pensat que si treballava la massa amb les mans, s’escalfaria massa la mantega, i la massa quedaria amb poca consistència. Per això, he decidit, una vegada barrejades bé les farines, ficar la massa dintre d’una màniga pastissera, com us he dit abans. He agafat dues safates de forn, les he cobertes amb paper vegetal, i he intentat fer les galetes més o menys de la mateixa mida. Aleshores he ficat les safates al frigorífic una hora.

Passat aquest temps, he ficat les safates al forn durant uns 12 minuts, a 180 graus, vigilant que no es torressin. Jo les he tretes un pèl toves del forn. He deixat que es refredessin i després les he untat generosament amb “Dulce de leche”,per que així , quan ajuntes les dues galetes, surt pel costats la crema i s’agafa millor el coco ratllat.

Per últim, us aconsello que espereu al dia següent per tastar els “alfajores”, ja que es notarà més el gust de la mantega i estarà més integrat el gust del “Dulce de leche”.

Us recomano que visiteu la llista de participants del repte d'aquest mes.