Espagueti a la Nerano

Comencem el mes d'octubre amb un plat de pasta, dels que tant ens agraden a casa. La d'avui és una recepta originària de la cuina napolitana, molt fàcil de fer i deliciosa. Segur que si la feu, repetireu. A casa ja és un plat de temporada.

La recepta original s'elabora amb formatge provolone del Mónaco. Si teniu a prop de casa una tenda de productes italians no deixeu de tastar-lo.

Ingredients per quatre racions:

  • 360 grams d'espagueti
  • 2 carbassons petits
  • 2 grans d'all
  • formatge provolone 
  • alfàbrega fresca
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra

Fiquem el formatge al congelador sense desembolicar per poder-lo ratllar amb més comoditat. 

Posem aigua a bullir amb sal per coure la pasta al dente seguint les instrucciones de fabricant.

Tallem els carbassons amb una mandolina. Si no en tenim, mirem de tallar-los amb un ganivet en rodanxes més aviat primes. Les fregim amb oli abundant, fins que comencin a agafar color. Aneu amb compte que no es torrin o ens quedaran amargants. A mida que les anem traient de la paella, les anem posant sobre una reixeta per que deixin anar l'oli sobrant.

Posem una altra paella més gran a foc suau. Aboquem un raig d'oli i els grans d'all aixafats sense pelar. Quan aquests comencin a agafar color els retirem i apaguem el foc. Posem a la paella les rondaxes de carbassó fregit i l'alfàbrega fresca. Reservem.

Ratllem el formatge provolone.

Abans d'escorrer la pasta, omplim un got amb l'aigua de la cocció i la reservem. Aboquem la pasta escorreguda en la paella amb els carbassons fregits i l'alfàbrega, i afegim el formatge ratllat. Mesclem tots els ingredients i si cal afegim una mica de l'aigua de cocció que hem reservat per que ajudi a barrejar el formatge amb la resta d'ingredients. Salpebrem. Servim la pasta de seguida decorada amb alfàbrega fresca.