Bikinis amb brie, pernil salat i melmelada de tomàquet o d'albergínia blanca

Aquest estiu vaig tastar al Winebar del Celler Abadal uns bikinis de pernil salat i formatge brie que vaig trobar boníssim. Em van agradar tant que vaig decidir fer la meva versió a casa, uns acompanyats de melmelada de tomàquet i altres amb melmelada d'albergínia blanca de Les Arnaules.

Les Arnaules és dels productors de verdures i hortalisses més conegut del Bages. Tenen el seu hort a Viladordis, molt a prop de Manresa, i des de l'estiu de 2020 també tenen una botiga que obre per les tardes, on pots comprar producte de temporada acabat de collir. També pots trobar els seus productes elaborats: salses, cremes, olis d'oliva i melmelades, entre elles, la d'albergínia blanca, una varietat autòctona de la zona, recuperada gràcies a l'esforç i la constància de l'Enric Casasayas.
 

Ingredients (les quantitats a gust del consumidor):
  • Un bon pa de motlle.
  • Pernil salat del bo, tallat ben fi.
  • Formatge brie.
  • Melmelada de tomàquet o melmelada d'albergínia blanca de Les Arnaules.
  • Mantega.
Us aconsello fer servir una planxa de cuina en lloc diuna sandvitxera. Poseu-la a escalfar mentre farcim els bikinis. 

L'elaboració és molt fàcil: posem sobre una de les llesque de pa el pernil. A sobre posem uns talls de formatge brie i els cobrim amb una mica més de pernil salat. Pintem la part interior del pa de motlle amb melmelada de tomàquet o d'albergínia blanca.

Quan estigui calenta la planxa, posem una mica de mantega sobre la superfície i quan s'hagi fos, posem a sobre els bikinis. Els donem la volta amb compte amb l'ajuda d'una espàtula per que es daurin per totes dues bandes, vigilant que se'ns cremin. Quan estiguin ben daurants els servim calents.

Bon profit!