Walk & wine amb Celler Mas Vicenç

Fa gairebé set anys que vam fer per primera vegada un tast de raïms a les vinyes i va ser amb el Celler Eudald Massana. Va ser una experiència que encara recordo. Tastar els raïms a la mateixa vinya abans de convertir-se en most, en aquella ocasió acompanyats de l'enòloga i del propietari del celler que són els que decideixen com seran els vins de la nova anyada, va ser per a mi un privilegi.   

Aquest any, quan vaig saber que el Celler Mas Vicenç oferia la possibilitat de caminar entre les seves vinyes, descobrint les varietats que conreen i tastant el raïm que en pocs dies seria veremat, no vam dubtar gaire en apuntar-nos i fer una mica de marxa nòrdica entre vinyes per l'Alt Camp. 

Hi han dues rutes que podeu fer, la blava de 3,6 km, i la verda de 1,6 km. Estan ben senyalitzades i les podeu fer al vostre ritme. Us aconsello fer la llarga. El temps passa volant passejant entre vinyes. A més podreu descobrir el paisatge que envolta les vinyes de Mas Vicenç, esquitxades per zones de bosc mediterrani i antigues edificacions en runes. 

En un punt de la ruta vam fer una parada per recuperar forces i fer un tast de vins, sota una figuera envoltada de vinyes. Vam tastar un vi negre amb criança, el Nit de Lluna, elaborat amb ull de llebre, syrah, cabernet i carinyena, i un vi escumós elaborat amb el mètode ancestral; un monovarietal de parellada. 

Finalitzada la passejada, vam fer la visita guiada al celler amb tast de vins que s'hi elaboren. Vam tastar cada vi en un lloc diferent del celler. Una manera molt amena de fer la visita, amb una copa de bon vi a la ma. Vam veure les instal·lacions del celler, les vinyes properes al mas, vam pujar fins al teulat de Mas Vicenç per gaudir de les vistes, i vam acabar a l'agrobotiga on, a banda dels vins, també vam trobar altres productes elaborats a Mas Vicenç, com olis d'oliva, mel i fruits secs. Allà vam tastar Vitta, una beguda aromatitzada a base de vi moscatell macerat amb escorces de cítrics, que va sorprendre a tots els visitants. 

El besavi de Mas Vicenç va comprar les terres on ara la cinquena generació de la família elabora els seus propis vins des del 2005. El negoci és familiar i hi treballa tota la família: el pare, en Francesc, fent de pagès, la mare, la Maria, portant els comptes, i els fills, en Xavier, sommelier, encarregant-se del marketing i en Vicenç, l'enòleg.  Al llarg de la visita ens van acompanyar la Maria i el Vicenç, qui és qui elabora els vins, i això sempre és un plus quan visites un celler i tastes els seus vins. 

A la pàgina web del Celler Mas Vicenç trobareu informació sobre totes les activitats enoturístiques que organitzen per passar un matí gaudint del paisatge i del vins de l'Alt Camp.