Pollastre, espinacs i tomàquets secs amb pasta

La recepta que us porto avui la podeu preparar amb antelació i només afegir a l'últim moment la pasta cuita al dente. Es tracta d'un deliciós plat de pasta amb pollastre o d'un deliciós plat de pollastre amb pasta. Que cadascun decideixi quin és per a ell l'ingredient principal. 

La clau d'aquesta recepta està en els condiments: all en pols, pebre vermell dolç, alfàbrega i orenga, si poden ser fresques millor. Els tomàquets secs acabaran d'arrodonir aquest plat tan gustós que hem acompanyat amb el Merlot 2017 del celler Fargas-Fargas, un vi fresc i saborós que complementa de meravella aquesta recepta amb sabors i aromes molt estiuencs. 

Ingredients per a 4 persones: 

  • 320 grams de pasta curta, tipus penne, macaroni...
  • 2 pits grans de pollastre
  • 200 grams de cansalada fumada tallada a tires
  • un bon manat d'espinacs frescos
  • 6-8 tomàquets secs
  • 400 ml de nata per muntar 35%MG, també podeu fer servir nata líquida o llet evaporada
  • formatge parmesà ratllat
  • all en pols
  • alfàbrega i orenga, millor fresca
  • sal i pebre negre mòlt
  • una culleradeta de pebre vermell dolç
  • oli d'oliva verge extra 

 

Saltem la cansalada fumada en una paella sense oli. Quan comenci a enrossir-se la retirem de la paella i la reservem. Afegim un bon raig d'oli a la paella. Salpebrem els pits de pollastre, els condimentem amb la nostra mescla d'herbes aromàtiques preferides i els daurem en una paella fins que l'interior ens quedi cuit. Si voleu, podeu tallar primer els pits de pollastre en trossos i saltar-los a la paella, però us quedarà la carn més eixuta. Quan estiguin cuits els pits de pollastre, els deixarem refredar una mica i després els tallarem en trossos petits. 

En una paella gran posem un bon raig d'oli d'oliva i saltem els tomàquets secs trossejats. A continuació afegim els espinacs i els cuinem uns minuts a foc mitjà. Aboquem la nata, remenem una mica, i afegim el pebre vermell dolç, l'all en pols, l'orenga i l'alfàbrega picada, i deixem que la nata s'espesseixi. Afegim el formatge ratllat i quan s'hagi integrat en la salsa, aboquem els pits de pollastre trossejats i les tires de cansalada fumada. Mesclem bé tots els ingredients i reservem.

Posem aigua amb sal a bullir per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant. Abans d'escòrrer la pasta reservem una mica de l'aigua de la cocció per afegir-la a la salsa si aquesta ens queda massa espessa. Aboquem la pasta a la paella, i amb el foc baix, la mesclem bé amb la resta d'ingredients. Servim de seguida, decorant els plats amb una mica d'herbes aromàtiques fresques.