Magdalenes integrals amb sèsam

Comencem el mes de juny encenent el forn. I és que, malgrat que va fer calor el cap de setmana passat, avui és un dia plujós i ve de gust enfornar alguna cosa. M'he decidit per unes magdalenes integrals amb sèsam. Res complicat. És preparen en un moment i estan boníssimes. Perfectes per donar-te un petit caprici entre setmana.  

Ingredients per 12 magdalenes:

  • 2 ous grossos
  • 175 g de sucre morè
  • 60 ml de llet semidesnatada
  • 190 g d’oli d’oliva verge extra, a casa faig servir la varietat arbequina d'OleAurum
  • 210 g de farina integral
  • 2 culleradetes de mel
  • 5 g de llevat Royal
  • un polsim de sal
  • pell ratllada de taronja
  • llavors de sèsam torrat, opcionals
Amb la batedora de varetes mesclem els ous amb el sucre fins que siguin ben escumosos i hagin doblat el seu volum. A continuació afegim poc a poc la llet, la mel i l'oli d'oliva. Quan tots els ingredients estiguin ben integrats, aboquem la farina amb el llevat i la sal, prèviament tamisats, i la pell de taronja. Batem tots el ingredients a velocitat màxim tres minuts més. 

Deixem reposar la mescla d'ingredients a la nevera mínim una hora.

Encenem el forn a 200º només a baix. Repartim la massa en motlles de paper, omplint 3/4 parts, i repartim per sobre les llavors de sèsam. Enfornem els motlles 10 minuts a 200º amb el foc de baix, i després 10 minuts més a 190º amb el foc de dalt i de baix. Després deixem refredar les magdalenes sobre una reixeta metàl·lica.

Recepta, amb alguna petita variació, de la Gemma Clofent, publicada a la revista Cuina