Bescuit de cacau i oli d'oliva amb ganache de xocolata

Un dels bescuits més fàcils de fer és el famós bescuit de iogurt  en el que, per mesurar els ingredients, es fa servir l'envàs d'un iogurt. La proporció és la següent: una mesura d'oli, dos mesures de sucre blanc i tres de farina. A aquests ingredients se'ls afegeix un iogurt natural, mig sobre d'impulsor químic tipus Royal - 8 grams aproximadament- i tres ous.

La clau de l'èxit d'aquest bescuit és que fem servir ingredients que podem trobar habitualment en  qualsevol cuina, que els podem mesclar a ma amb l'ajuda d'un simple batedor i que no cal ser molt curosos amb les quantitats, cosa molt poc habitual en les receptes de rebosteria. 


Doncs aquesta és la recepta que us porto avui, només que he canviat una mesura de farina per una de cacau pur. I a més he fet servir un oli d'oliva verge extra de qualitat, OleAurum, elaborat amb olives de la varietat arbequina, de gust suau i afruitat. L'oli d'oliva aporta esponjositat i humitat al bescuit, especialment quan fem servir cacau pur. En definitiva, una delícia de bescuit que he cobert amb un ganache de xocolata per fer-lo totalment irresistible!!! 

Ingredients pel bescuit:
  • 3 ous
  • 1 iogurt natural
  • 1 mesura de iogurt d'oli d'oliva verge extra.
  • 2 mesures de iogurt de sucre blanc
  • 2 mesures de farina blanca
  • 1 mesura de cacau pur en pols - jo faig servir el de la marca Valor-
  • 8 grams d'impulsor químic Royal
Ingredients per la ganache de xocolata:
  • 200 grams de xocolata negra 50% per fondre
  • 135 grams de mantega

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

En un bol mesclem els ous amb el sucre. Després afegim l'oli i el iogurt natural. En un altre bol barregem la farina amb el cacau i l'impulsor químic i després l'afegim al bol amb el ous. Quan estiguin tots els ingredients ben integrats, aboquem la massa en un motlle, prèviament greixat, i l'enfornem 30 minuts a 180º i fins que al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta. Deixarem que es refredi una mica abans de desemmotllar-lo.


Per fer la ganache posem en un bol la mantega i la xocolata trossejades. Fiquem el bol al microones, a potència màxim, en intervals de 20 segons aproximadament. Encara que us tempti escalfar el bol un minut sencer cada vegada, ho heu de fer en intervals curts. D'aquesta manera evitarem que se'ns cremi la xocolata. Remenarem la xocolata amb una espàtula per que es vagi desfent i integrant-se amb la mantega fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Aleshores posarem el bescuit - que no cal que estigui totalment fred- sobre una reixeta, i posarem sota aquesta un plat per que hi vagi a parar la xocolata fosa que regalimi del bescuit. 

Quan hàgim cobert tot el bescuit amb la ganache, el ficarem a la nevera per que la xocolata prengui si el volem decorar amb xocolata blanca fosa. Si decidim, per exemple, decorar-lo amb fruites vermelles, com maduixes o gerds, ho farem abans que la xocolata es solidifiqui.