Crema de bròcoli amb cúrcuma

Les espècies sempre donen un toc de sabor i color a qualsevol plat. Respecte a la cúrcuma, encara que científicament no hi ha unanimitat sobre els seus beneficis per la salut, el seu consum s'ha incrementat els darrers anys, ja que se li atribueixen efectes preventius contra malalties com el càncer o l'Alzheimer. També se li atribueixen propietats digestives. Per exemple, es diu que redueix la gastritis i la inflor gràcies a les seves propietats carminatives. No obstant, cal consumir-la acompanyada d'ingredients que ajudin a facilitar l'absorció per part del nostre organisme, com són l'oli d'oliva, la llimona o el pebre negre.

Fa unes setmanes voltant per Solsona, vaig trobar en una tenda una barreja de cúrcuma i pebre negre en molinet de la marca Burriac i la vaig comprar per afegir-la a les cremes de verdures. A casa en faig tot sovint, i de vegades amb coliflor o bròcoli, com la recepta que us porto avui. Segur que més d'un@ ja està arrufant el nas, però sabíeu que el consum de crucíferes ens aporta vitamina C o calci? Aquestes verdures tenen un munt de propietats beneficioses per l'organisme. Si us interessa saber-ne més, aquí podeu trobar més informació.

I ara anem per la recepta d'aquesta deliciosa crema de bròcoli amb cúrcuma.


Ingredients per 4 racions:

  • un porro
  • 500 grams de flors de bròcoli
  • 1/2 culleradeta de gingebre
  • cúrcuma i pebre negre mòlt 
  • brou vegetal
  • sal 
  • oli d'oliva verge extra
  • iogurt natural sense sucre

Pelem i tallem el porro en trossos petits i el saltegem en una cassola amb un raig d'oli d'oliva, a foc fluix i fins que comenci a agafar color. No deixarem que se'ns torri massa o ens amarguejarà la crema. A continuació, afegim les flors de bròcoli i les saltegem uns minuts. Aboquem el brou vegetal calent just per cobrir les verdures. Tapem la cassola i i la deixem a a foc mig uns 10-15 minuts i fins que el bròcoli estigui tendre. Afegim quasi al final de la cocció la cúrcuma i el pebre negre, el gingebre i la sal, al gust de cadascun.


Amb una batedora de ma triturem les verdures fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Rectifiquem de sal i pebre, i servim la crema acompanyada d'un cullerada de iogurt natural.

No es recomana utilitzar més d'una cullerada diària de cúrcuma. També es aconsellable afegir-la després de la cocció per que no perdi les seves propietats.


Recepta adaptada del blog Sweet Peas and Saffron.