Pollastre cajun a l'estil de Nova Orleans

 A l'estat nordamericà de Louisiana trobem dues cuines d'arrel colonial, la cuina criolla i la cuina cajun. La primera, més refinada, elaborada pels descendents de colons francesos i espanyols de classe alta, i amb influències de la cuina africana. La segona, més rústica i de supervivència, elaborada per colons francesos que es van instal·lat primer a Canadà, i que després van ser deportats i ubicats a les afores de Nova Orleans.

Unes cuines especiades, aromàtiques i amb un punt picant. Molt representativa és la barreja d'espècies cajun, elaborada amb ceba i all en pols, pebre vermell picant i dolç, comí, pebre negre, mostassa en gra, orenga...A internet podeu trobar diferents receptes per elaborar-la a casa. També teniu l'opció de comprar-la ja preparada. Jo la vaig trobar a la Casa Perris de Barcelona, davant del Mercat del Born.

El pollastre cajun a l'estil de Nova Orleans és un plat deliciós, molt fàcil de fer, però que haureu de preparar d'un dia per un altre. A casa l'hem acompanyat de patates fetes al forn, perquè no som massa de fregits, i vaig pensar que potser seria un plat massa feixuc. Però no va ser així, perquè el pollastre, a banda de quedar molt tendre, va absorbir molt poc oli. Definitivament, un plat que repetirem ben aviat.


Ingredients per a quatre persones:

  • 8 cuixes de pollastre
  • 1 litre de llet
  • el suc de dues llimones o quatre cullerades de vinagre de poma
  • 2-3 cullerades d'espècies cajun
  • farina de blat 
  • oli d'oliva verge extra
  • patates
  • herbes provençals
  • sal i pebre negre mòlt

Posem les cuixes de pollastre en una cassola i les cobrim amb aigua. Posem l'aigua a bullir i quan arrenqui el bull coem la carn a foc mitjà durant 30-45 minuts depenent de la mida de les cuixes. Per comprovar que estan tendres, les podem punxar amb una forquilla. Si no deixen anar suc, ja estan fetes. Aleshores les traiem de l'aigua i les deixem refredar.

En un recipient gran posem la llet amb el suc de dues llimones o quatre cullerades de vinagre de poma, remenem i deixem que passin mínim 15 minuts. Veurem que la llet es talla. Aleshores afegim les cuixes de pollastre, tapem el recipient i el fiquem al frigorífic fins al dia següent.

Una hora abans de fregir les cuixes de pollastre, encenem el forn a dalt i a baix a 200º. Tallem les patates en grills. Les posem en un bol amb oli, sal, pebre i les herbes provençals, i mesclem tots els ingredients amb les mans fins que els grills quedin ben untats. Repartim els grills sobre una safata per anar al forn coberta amb paper d'enfornar i els enfornem entre 30-40 minuts i fins que estiguin tendres.

Posem l'oli en una cassola petita -tres o quatre dits d'oli- i quan estigui calent, fregim les cuixes de pollastre, que prèviament haurem arrebossat amb una barreja de farina blanca i espècies cajun, i fins que quedin ben daurades. Deixem que escorrin l'oli sobrant sobre una reixeta fins el moment de servir-les, acompanyades de patates.


Recepta original de la revista Cuina .