Bescuit de llet calenta.

Avui us porto una gran descobert que vaig fer fa uns mesos mentre feia una ullada a un dels meus blogs preferits, Aliter Dulcia. Es tracta d'un cóc humit i molt tendre, deliciós i que es prepara en un tres i no res, un cóc de llet calenta. I és que s'escalfa la llet i la mantega juntes i just abans de que comenci a bullir la llet, la retirem del foc i la mesclem amb la resta d'ingredients. Amb això aconseguim la textura humida que fa aquest cóc irresistible.

Respecte a la recepta original, només he rebaixat la quantitat de sucre (de 500 a 300 grams) perquè vaig pensar que portava massa sucre, i consultant altres blogs de cuina vaig veure que tots reduïen la quantitat quasi a la meitat.


Ingredients:
  • 4 ous mitjans
  • 300 grams de sucre
  • 250 grams de llet sencera
  • 220 grams de mantega
  • una beina de vainilla
  • 290 grams de farina de rebosteria
  • una culleradeta d'impulsor químic

Encenem el forn a 180º, a dalt i a baix.

En un bol batem amb una batedora de varetes els ous amb el sucre fins que tripliquin el seu volum. En un cassó posem la llet amb la mantega i les llavors de la vainilla - les traurem obrint la beina per la meitat, de dalt a baix, i rascant les llavors amb la punta d'un ganivet- i l'escalfem just fins que comenci a bullir. Aleshores retirem el cassó del foc i aboquem la llet calenta en el bol amb els ous i el sucre sense parar de batre. Per últim afegim la farina amb el llevat químic i barregem els ingredients just fins que quedin ben integrats.

Aboquem la massa en un motlle, prèviament greixat, i enfornem 40 minuts i fins que, al punxar el cóc amb un escuradents aquest surti net o amb engrunes. Deixem refredar el cóc uns minuts abans de desemmotllar-lo per evitar que se'ns trenqui.

Per menjar-lo sol, acompanyat amb una mica de xocolata o sucat a la llet, segur que aquest cóc es convertirà en un dels imprescindibles de casa vostra.