Brownie amb Cervesa Creo Imperial Stout

Una cervesa molt utilitzada a la rebosteria és la tipus Stout, la més coneguda, la de la marca Guinness. A Catalunya també tenim una Stout ideal per elaborar postres, entre altres plats,  la Creo Imperial Stout, una cervesa negra elaborada per Lo Gambusí amb la col·laboració de Xocolates Creo, que li proporciona aromes de canyella i xocolata. El seu gust entre amarg i dolç potencia el sabor de la xocolata, i la fa perfecta per fer postres on aquesta sigui l'ingredient protagonista. No cal que us agradi la cervesa, a mi no m'agrada, però sí que us agradi el gust potent de la xocolata negra. Així que si sou dels que us agrada la xocolata 70% cacau no us podeu perdre aquest brownie de xocolata amb cervesa Creo Imperial Stout. Gust potent i textura untuosa...Pur vici en versió brownie!!!


Ingredients:

  • 250ml de cervesa Creo Imperial Stout a temperatura ambient
  • 125 grams de farina de rebosteria
  • 85 grams de cacau en pols 
  • 125 grams de mantega sense sal
  • 160 grams de xocolata 70% per fondre o xocolata a la pedra ratllada CREO
  • 80 grams de xocolata blanca per fondre
  • 200 grams de xips de xocolata
  • 4 ous mitjans
  • 200 grams de sucre morè
  • 50 grams de coco ratllat 
  • un pessic de sal

Encenem el forn, a dalt i a baix a 180º. Folrem un motlle de 32x23 amb paper per enfornar. Un consell per prendre bona nota: fem una bola amb el paper per enfornar, el mullem amb aigua sota l'aixeta, l'escorrem i ja podem folrar el motlle sense cap problema, ja que el paper es torna flexible un cop rebregat i humitejat. 

Aboquem la cervesa en un bol i esperem que l'escuma es desfaci. En un altre bol mesclem la farina, el cacau deshidratat i la sal. En un altre recipient, apte pel microones, afegim la mantega, la xocolata negra i la xocolata blanca i el fiquem al microones, mig minut, a potència màxima, vigilant que no se'ns cremi la xocolata. Barregem amb una espàtula els ingredients fins que aconseguim una crema sense grumolls. El calor residual ens ajudarà a que es desfacin els ingredients. 

En un recipient gran batem amb una batedora de varetes els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum. A continuació afegim la crema de xocolata i mantega i mesclem els ingredients. Aboquem la farina i la cervesa, poc a poc, i barregem tots els ingredients fins que estiguin ben integrats. Per acabar, aboquem el coco ratllat, que prèviament haurem torrat en una paella, sense oli, per que agafi color.

Aboquem la massa sobre el motlle folrat i decorem la superfície amb xips de xocolata. Enfornem 25 minuts o fins que, quan punxem la massa amb una broqueta, només surtin molles enganxades. Al portar tanta xocolata la broqueta no sortirà mai neta. Si surt tacada de crema és que la massa encara no està prou cuita. Si surten molles, és que ja està a punt. 

Deixem que es refredi una mica el brownie abans de desemmotllar-lo. 

A l'hora de tallar-lo en porcions, us aviso que els xips són un autèntic malson, sobretot si voleu fer una foto decent, perquè no es poden tallar, i s'enfonsen a la massa. El brownie està d'escàndol però servir-lo en talls decents és un autèntic drama, però, no patiu gaire perquè a la que els convidats comencin a menjar-lo, cap d'ells s'enrecordarà si li vam servir el tros de brownie mig trinxat o sencer.


Recepta del blog Merceditas Bakery.