Amanida de tardor amb vinagreta d'agredolç amb mel de taronger de Castell de Gardeny

Us haig de confessar que sóc una enamorada dels vinagres Badia-Castell de Gardeny, des d'aquell dia en que els vaig descobrir de la ma de la Judit Badia, en una de les primeres edicions de Fira Origens que, per cert, es tornarà a celebrar d'aquí a unes setmanes. Aquella primera vegada, la Judit em va donar a tastar els seus vinagres, el de vermut, el de moscatell, el de cava, el de Riesling....A mi que sempre m'han agradat els vinagres, aquell dia em vaig emocionar amb la varietat de vinagres de vi que Badia Vinagres elaborava. Des de l'aleshores que sempre en tenim unes quantes varietats a casa. També hem visitat la vinagreria que es troba a Mollerussa. Una visita que us recomano per la qualitat dels seus productes i pel tracte que us dispensarà la família Badia.


Aquest any Badia Vinagres ha tret al mercat un nou vinagre en col·laboració amb Mel Alemany: l'Agredolç amb mel de taronger, un vinagre afruitat, dolç i ple de matissos, ideal per combinar amb amanides amb fruites, formatges i fruits secs. L'estrena oficial la vam fer amb una amanida d'espinacs frescos amb taronja i fonoll que combinava a la perfecció amb l'agredolç amb mel de taronger. L'amanida va desaparèixer abans que tingués temps de fer-li una foto i per això no he penjat encara la recepta al blog. Sort que amb la següent amanida, la que us porto avui, he pogut fer unes quantes fotos abans de posar-la a taula. És una amanida de tardor perquè pórta pera i magrana, fruites de la temporada, acompanyades per un formatge tipus Parmesà o Grana Padano i una vinagreta elaborada amb l'agredolç amb mel de taronger.


Ingredients:
  • mesclum de brots tendres
  • pera conference
  • magrana
  • formatge Parmesà o Grana Padano
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre agredolç de mel de taronger de Castell de Gardeny
  • pebre mòlt blanc
  • sal
Sobre el mesclum de brots tendres repartim la pera tallada en llesques fines, els grans de magrana i el formatge llescat. Preparem una vinagreta amb l'oli d'oliva verge extra i l'agredolç amb mel de taronger. Normalment les vinagretes es fan amb la proporció de 3 part d'oli per 1 de vinagre. A mi, com m'agrada molt el vinagre, sempre la faig al revés. Us recomano que aneu tastant fins que trobeu la proporció que més us agradi, que pot variar segons el vinagre que feu servir. Afegiu un pessic de sal i pebre blanc mòlt i amb un forquilla mescleu bé els ingredients i serviu immediatament acompanyant l'amanida.