Muffins de nous i xocolata

Ja us he parlat més d'una vegada del blog Denikatessen. És un dels meus blogs de referència.  A banda de les receptes, molt ben explicades i que sempre surten bé, té un apartat de Bàsics, on explica coses tan bàsiques a la rebosteria com quins són els motlles que hem de fer servir, com mesurar correctament els ingredients, que són els cups, els tablespoon o els teaspoon, com fer uns muffins perfectes, o com temperar la xocolata, entre altres coses. Una visita molt recomanable si us agrada la rebosteria casolana. Avui us porto la seva recepta de muffins amb nous i xips de xocolata. Són molt fàcils de preparar. El secret està en no mesclar gaire els ingredients. Aquí trobareu un vídeo on Nika us explica con fer un muffins perfectes. No us el perdeu!


Ingredients per 12 muffins:
  • 325 grams de farina de blat
  • 150 grams de sucre blanc
  • 2 culleradetes d'impulsor químic Royal
  • 1/4 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 75 grams de nous pelades i trossejades
  • 75 grams de xips de xocolata 
  • 1 ou mida M
  • 160 ml d'oli de girasol
  • 180 ml de buttermilk (jo l'he fet a casa amb llet semidesnatada i suc de llimona)
  • 1 culleradeta d'aroma de vainilla
Primer començarem preparant el buttermilk, si no l'heu trobat al supermercat, segons les indicacions que també trobareu al blog de Nika. Jo el preparo amb llet semidesnatada i suc de llimona: posem en una tassa o bol 15 ml de suc de llimona i afegim 225 ml de llet, remenem i esperem un 10 minuts per fer-lo servir.

Encenem el forn, dalt i baix, a 190º i greixem bé els motlles que farem servir si no utilitzem càpsules de paper.

En un bol gran mesclem els ingredients secs: la farina, el sucre, l'impulsor químic, el bicarbonat sòdic i la sal. Una vegada ben barrejats els ingredients, afegim les nous i els xips de xocolata i tornem a mesclar-ho tot.

En un altre bol barregem l'ou amb l'oli, el buttermilk i l'aroma de vainilla fins que estiguin ben integrats. Aleshores aboquem els ingredients líquids en el bol dels ingredients secs i amb una espàtula els barrejarem just per que s'integrin. Ens quedarà una massa grumollosa. És molt important no mesclar en excés els ingredients perquè sinó els muffins ens sortiran durs i corretjosos.

Amb un cullerot per servir gelats omplim els motlles, fins a un màxim de 3/4 parts de la seva capacitat, i els fiquem al forn 20 minuts. Abans de treure'ls  punxem un parell de muffins amb un escuradents i comprovem que surti net; aleshores els traiem del forn i els deixem reposar als motlles 5 minuts abans de desemmotllar-los i deixar-los refredar en una reixeta.

Una vegada refredats, els podem congelar, embolicant-los amb film transparent i després ficant-los en una bossa per congelar, traient el màxim d'aire possible de la bossa. Millor descongelar-los a temperatura ambient.