Napolitanes a la mostassa dolça de Cal Senzill

Ja fa uns quants anys que vam descobrir les melmelades de Cal Senzill. Ja us vaig explicar que sóc fan incondicional de la seva melmelada d'oli d'oliva, amb la que esmorzo molts matins; també de la confitura de ceba amb ceps que, a casa, mengem amb botifarra a la brasa...Impressionant! Doncs resulta que no havíem tastat encara les seves mostasses, fins que Sandra d' Energy Support ens la va recomanar de totes totes. El primer plat, que no serà l'últim, que hem fet amb la mostassa dolça de Cal Senzill ha estat un èxit total! És una mostassa un pèl dolça, suau i amb toc especiat, que és una autèntica delícia, i que us recomano tasteu quan tingueu l'ocasió.


Ingredients per a dos persones:
  • 180 grams de napolitanes de Pastes Sanmartí o penne rigate
  • mitja ceba gran
  • 100 grams de cansalada tallada a tires
  • 250 grams de llet semidesnatada o sencera
  • 4 cullerades rases de formatge cremós tipus Philadelphia
  • 3 o 4 cullerades petites de mostassa dolça de Cal Senzill
  • oli d'oliva 
  • sal
Posem l'aigua a bullir per fer la pasta i afegim un bon grapat de sal, encara que hi ha qui aconsella afegir-la quan l'aigua comenci a bullir, perquè aleshores triga menys temps a bullir -jo si ho faig així sempre me n'oblido d'afegir la sal-.

En una paella aboquem la cansalada i la cuinem fins que es dauri; aleshores la retirem de la paella, afegim un rajolí d'oli d'oliva i cuinem la ceba tallada ben petita fins que transparenti. A continuació aboquem a la paella la cansalada i el quart de litre de llet i, a foc mitja, esperem que la llet bulli. Afegim el formatge cremós, remenant constantment fins que es desfaci i després afegim tres culleradetes de mostassa dolça i mesclem bé. Deixem que la salsa s'espesseixi una mica i la tornem a tastar; si trobeu que el gust de la salsa és massa suau pel vostre gust, podeu afegir una altra culleradeta de mostassa. Reservem.

Quan l'aigua comenci a bullir afegim la pasta i passats uns 7-8 minuts la tastem per veure si està al dente -un pèl crua de dintre-; colem l'aigua i aboquem la pasta, ben escorreguda, a la paella, mesclant-la bé amb la salsa, a foc suau. Servim immediatament.