Sorbet de licor de llimona

La Sònia de Pa amb vi i sucre va publicar fa unes setmanes la recepta del Sorbet de licor de Flors del Remei, que és un licor típic de Caldes de Montbui i que vam descobrir a #gastrothermalia; elaborat pel Celler La Vallesana, és un licor elaborat amb herbes, molt digestiu, ideal per després d'un bon apat. Vaig fer la recepta a casa i l'èxit va ser total. Aleshores en va venir al cap una ampolleta que tinc al frigorífic de licor de llimona Gruart, que és una empresa de Lloret de Mar que elabora licors tradicionals com la ratafia, i que vam conèixer a All Those Food Market, i vaig pensar en fer-ne un sorbet amb aquest licor seguint la recepta de la Sònia, i el resultat ha estat un sorbet deliciós i ben refrescant, ideal per aquestes dates. Així que si voleu fer un sorbet a casa amb el vostre licor preferit, feu servir de base la recepta de Sònia, i l'èxit el teniu assegurat! Ah, i si ho feu expliqueu-me amb licor l'heu preparat!

Ingredients:
  • 260 ml d'aigua mineral
  • 200 grams de sucre blanc
  • 60 ml de suc de llimona
  • 60 ml de suc de taronja
  • 90 ml de licor de llimona
Si tenim gelatera, el dia abans posarem el cubell en el congelador.

El dia següent, primer farem l'almívar posant en un cassó 200 ml d'aigua (es recomanable que sigui embotellada per evitar el gust de clor que a vegades té l'aigua de l'aixeta) i 200 grams de sucre; una vegada dissolt el sucre, deixarem que bulli l'aigua un parell de minuts i després retirarem el cassó del foc, i posarem dintre la pell d'una llimona - intentant treure tota la part blanca de la pell que és la que amargueja-.

Quan s'hagi refredat l'almívar, el posarem, sense la pell de llimona, en un vas de batedora o recipient semblant i afegirem la resta d'aigua, els 60ml, el suc de taronja, i el suc i el licor de llimona i ho mesclarem tot; abans d'abocar el líquid dins de la gelatera, recomano tastar-lo per si voleu afegir una mica més d'algun ingredient, ja que aquests quantitats són orientatives i es poden modificar a gust vostre.

Posem la gelatera en marxa uns 30 minuts; quan hagi passat el temps, posem el sorbet dintre d'un recipient metàl·lic o un tupper i el fiquem al congelador un parell d'hores més per que agafi més consistència abans de servir-lo.


Si no tenim gelatera, posem el líquid en un recipient i el fiquem al congelador i cada hora aproximadament, el traiem i amb un forquilla remenem bé per trencar el gel que s'hagi pogut fer; fem el mateix unes tres vegades fins aconseguir una consistència que us agradi.