Panna cotta de menta amb melmelada de fruites del bosc de La Fageda i crumble de nous.

Fa unes setmanes, vam assistir a un taller de cuina organitzat per la Fageda a l'espai Chef de Caprabo de l'Illa Diagonal de Barcelona. El taller de cuina va ser impartit pel xef Joan Gurguí i va cuinar varies receptes maridades amb les noves melmelades de La Fageda.

Totes les receptes les podeu trobar aquí:
  • Filet de porc a la sal amb melmelada de taronja amarga
  • Salmó fumat amb salsa de iogurt grec i melmelada de porro
  • Bombons de formatge de cabra arrebossats amb melmelada de tomàquet
  • Escuma de brandada de bacallà amb melmelada de chutney de tomàquet i sablé d’olivada
  • Panna cotta de menta amb melmelada de fruites del bosc i crumble de nous

Tinc una menta a la terrassa i últimament està preciosa, plena de fulles d'un verd intens i fa una aroma....Cada vegada que la veig penso en la panna cotta que vaig tastar al taller de cuina, que em va agradar moltíssim pel seu deliciós gust de menta que combinava de meravella amb la melmelada de fruites del bosc; així que, finalment, aquesta setmana m'he decidit a fer-la a casa, i ha sortit tal i com la recordava, amb un subtil gust a menta que complementa a la perfecció el sabor de la deliciosa melmelada de fruites del bosc de La Fageda. Ah! I la recepta és molt fàcil de fer.


Per a 4 persones:
  • 400ml de nata líquida 35%
  • 4 fulles de gelatina
  • 6 branquetes de menta
  • 1 cullerada de sucre
  • 40gr de farina
  • 40 gr de sucre
  • 40 gr de mantega a temperatura ambient
  • 40 gr de nou picada
  • Melmelada de fruites del bosc La Fageda
En un bol amb aigua freda remullem les fulles de gelatina.
En un cassó posem a bullir la nata amb el sucre i les branques de menta. Quan arrenqui el bull, retirem la cassola del foc i deixem infusionar la llet uns 30 minuts. Després la colem i li afegim la gelatina ben escorreguda i la remenem fins que es dissolgui totalment.
Repartim la melmelada en recipients de vidre i, amb molt de compte, aboquem la llet per sobre -jo he fet servir una cullereta petita per que la llet no caigués directament en la melmelada, sinó que ho fes en la cullereta-. A continuació deixem els pots de vidre sobre el marbre fins que es refredin i després els fiquem al frigorífic un mínim de tres hores, encara que millor d'un dia per l'altra, per que preguin bé la panna cotta.
Per fer el crumble de nous, barregem la farina, el sucre i la nou picada, i l'afegim la mantega fins que aconseguim una textura sorrenca; aleshores la posem sobre una safata coberta amb paper de forn i el cuinem al forn, prèviament escalfat a 180º,  durant uns 8-10 minuts. Deixem refredar el crumble i l'esmicolem per decorar les panna cotta just abans de servir-les. Jo personalment prefereixo la panna cotta sense el crumble, però si teniu convidats li dóna un plus a les postres.