Rotlles de carbassó i hortalisses Raw

Aquest mes el repte proposat a Memòries d'una cuinera era fer uns rotllets de primavera. Recordo haver-los tastat una vegada en un restaurant xinès, i decidir que podia viure sense ells la resta de la meva vida. Però fent una ullada a les receptes que s'anaven presentant al repte, he decidit reconsiderar la meva posició. És un dels fantàstiques avantatges de moure't entre blogs de cuina; descobreixes ingredients i receptes que d'altra manera segurament no hagués tastat mai, perquè jo no he estat mai una gran aventurera en el món del sabors, però ara he desenvolupat una certa predisposició per tastar coses noves, especialment si són vegetals.

He decidit fer una ullada a Pinterest; de "spring rolls" he trobat un munt de receptes, a quina més colorista, i en concret, he trobat uns "Raw Zucchini Sushi Rolls" del blog Freshdreamer que m'han encantat per la seva senzillesa i la seva presentació, i és la recepta que avui us porto.

Ingredients per uns 10 rotllets:
  • 100 grams d'anacards crus
  • 1 cullerada de vinagre d'arròs
  • 1 carbassó
  • 2 pastanagues
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cogombre
  • coriandre
  • sal 
  • pebre
Poseu els anarcards amb aigua, la nit anterior.

Al dia següent, escorrem l'aigua i reservem una mica, i amb una batedora o processador d'aliments triturem els anacards fins fer una pasta amb ells. Per ajudar-vos a triturar-los, podeu afegir la cullerada de vinagre, que és opcional, i si us cal, afegiu una mica de l'aigua que hem reservat quan hem escorregut els anacards, però vigilant que la consistència de la pasta no sigui massa líquida. Si voleu podeu afegir una mica de sal i pebre.

Talleu en bastonets el cogombre, el pebrot i les pastanagues. El carbassó el talleu en tires amb una mandolina; us aconsello un gruix de 3mm. Si no en teniu mandolina, ho podeu fer a ma encara que us costarà una mica més. Els bastonets talleu-los tots a la mateixa mida, una mica més llargs que l'ample de la tira de carbassó, de manera que sobresurtin quan els emboliqueu amb ella.

Una vegada tallats tots el ingredients, agafeu una tira de carbassó i unteu un dels extrems amb la pasta d'anarcards; poseu dos o tres bastonets de cogombre,  de pastanaga i de pebrot, alternant els colors, i els enrotlleu amb la tira del carbassó. Feu-li un parell de voltes, i talleu la part de la tira que us sobri. Per que es mantingui el rotllet tancat punxeu-lo amb un escuradents. Decoreu amb unes fulles de coriandre.

La pasta d'anacards es pot substituir per crema de formatge tipus Philadelphia. Jo he volgut provar aquesta pasta feta amb fruits secs perquè he vist en moltes receptes crudiveganes que aquests es fan servir per substituir ingredients com la crema de formatge o el formatge parmesà, aconseguint una textura semblant.

A la recepta original, no l'amaneixen amb res, però li podeu afegir per sobre una mica del nostre saborós i saludable oli d'oliva verge extra.