He aprofitat també per provar el panko que vam comprar a Casa Perris. Havia vist en molt blogs de cuina que s'aconsegueix un arrebossat molt cruixent i que a més absorbeix poc greix. S'elabora amb pa blanc, sense crosta, que s'asseca però no es torra, i que no es polvoritza si no que s'esmicola; per aquestes raons s'aconsegueix un arrebossat una mica més gruixut i més cruixent.
Ingredients per la massa:
- 500 grams de patates pelades
- 15 grams de mantega
- 150 grams de melmelada de ceba amb ceps de La Fageda
- un rovell d'ou
- 2 cullerades de farina de blat
- 6 cullerades de pa ratllat normal
- 1/4 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de pebre blanc mòlt
- 1 ou
- panko
- oli d'oliva
Pelem les patates, les tallem a trossos i les posem a coure amb aigua i sal fins que estiguin tendres. Aleshores les escorreguem, les posem en un bol i les aixafem bé amb una forquilla; a continuació, i abans que es refredin, afegim la mantega i mesclem. Deixem refredar una mica abans d'afegir la resta d'ingredients, primer la melmelada, després el rovell d'ou, les dues cullerades de farina i les sis cullerades de pa ratllat, barrejant bé cada vegada que afegim un ingredient. Per últim, afegim la sal i el pebre.
Us aconsello fer servir la massa d'un dia per l'altra, guardada al frigorífic, per que agafi més consistència, perquè aquesta massa costa una mica de treballar; no obstant, si feu servir panko us ajudarà perquè és més gruixut que el pa ratllat normal i us facilitarà donar forma a les croquetes, que us aconsello que feu rodones perquè cósta molt fer-les allargades. Si no trobeu panko feu servir pa ratllat més gruixut - la marca Gallo fa un que anomena "cruixent" que és més gruixut que el pa ratllat normal-.
Podeu deixar les croquetes una estona al frigorífic abans de fregir-les o bé fer-ho directament com vaig fer jo, en abundant oli d'oliva. Consell: si podeu, no torneu a fer servir el paper de cuina per posar els arrebossats a sobre; feu una petita inversió i compreu una reixeta metàl·lica, que permet que l'oli s'escorri i que no estova l'arrebossat; les croquetes queden molt cruixents i sense gens d'oli.
Són unes croquetes de textura i gust molt suaus, que us animo a que proveu de fer a casa.
M'encanta la recepta i el consell de la reixeta metàl·lica!!! Em podries explicar com és, on el puc trobar.......moltes gràcies!!!!
ResponSuprimeixPetonets, Anna i Jordi!
Olga
Val la pena, deixa els arrebossats fantàstics!
SuprimeixOstres, això si que es una manera genial d'aprofitar aquesta melmelada tan original. Aquestes croquetes tenen molt bona pinta, quina bona manera de gaudir menjant!
ResponSuprimeixBon cap de setmana,
Palmira
Han sortit molt bones! Especialment si t'agrada la ceba ben caramelitzada.
Suprimeixuff Anna amb melmelada de ceba i ceps qualsevol cosa ha d'estar increible! moltes felicitats per la combinació!
ResponSuprimeixI tant amb aquest ingredients no pots fallar segur! Petonets!
SuprimeixCarai amb aquests ingredients ha de ser, (perdó, havia de ser perquè suposo que ja no en queda cap ;), boníssimes!! Jo tinc pendent provar els arrebossats amb el panko, encara no l'he aconseguit trobar!
ResponSuprimeixPtons!!
Te'l recomano; fa que els arrebossats surtin molt cruixents. Un petó
SuprimeixQuines croquetes!!!! Segur que estan ben bones i amb aquesta melmelada...nyam nyam!!!!
ResponSuprimeixMai he fet servir en panko, s'haurà de provar!!!
Que vagi bé, Clara
Havia sentit tant a parlar que el vaig comprar, i trobo que és boníssim!
SuprimeixSóc molt fan de les croquetes i aquestes tenen una pinta genial.
ResponSuprimeixA mi encara se'm resisteixen una mica, però m'agraden molt! Continuaré practicant! Una abraçada!
SuprimeixQué buenas están estas croquetas del reto!! y acompañadas con esa mermelada ya debe ser...mm! Me apunto lo del panko o si no el crujiente de Gallo, no lo sabía. Gracias.
ResponSuprimeixUn beso