Flam de Ferrero Rocher i Nutella

Aquest mes en la nova edició Del blog al plat el protagonista és Fam de Cuina. Us recordo que la idea Del blog al plat ha estat de Mercè de Destapant Cassoles. Cada mes s'elegeix un blog protagonista i els que volem participar hem de remenar entre les seves receptes i fer-ne una que podem, si volem, versionar a la nostra manera.

Fent una ullada al blog, que us recomano que visiteu, m'he trobat una recepta a la que no m'he pogut resistir: flam de Ferrero Rocher. Como voleu que una addicta a la xocolata com jo es pugui resistir a una cosa així, i més ara, en aquestes èpoques, que hi han mega-estands de Ferrero Rocher a tots els supermercats als que hi vaig!.

He ajustat les quantitats perquè som dos a casa, i hi ha un que no és massa llaminer. Aquí teniu la recepta original de Fam de Cuina. Jo he canviat una mica les proporcions i per decorar el flam, que he servit en recipients individuals, he fet servir Nutella i avellanes mòltes.

Ingredients per 3-4 flams:
  • 100 ml de nata líquida
  • 300 ml de llet semi-desnatada o sencera (jo he fet servir la que tenim a casa habitualment)
  • 8 Ferrero Rocher
  • 60 grams de preparat per flam Royal (dels que es fan servir per 1 litre de llet)
  • Nutella a dojo
  • 12 avellanes torrades (la quantitat és orientativa)
El nombre de flams que poden sortir és orientatiu ja que depèn del tipus de recipient que feu servir.

Primer, trinxeu els Ferrero Rocher amb les mans. Jo que tota la meva vida he menjat els Ferrero Rocher dissecionant-los capa a capa (primer la capa de xocolata, després la crema de xocolata, l'avellana i finalment la galeta), he patit escabetxant-los i llençant-los despietadament dintre del vas de la batedora (snif, snif....). Inclús el meu marit  m'ha preguntat si no em sabia greu de destrossar els Ferrero Rocher d'aquesta manera....però si jo puc, vosaltres també....!

Després afegiu al mateix vas la nata i la llet, i ho barregeu tot amb la batedora durant uns minuts. Quan estigui tot ben batut, afegiu el preparat de flam i el remeneu amb una cullera de fusta. Si canvieu de marca de preparat de flam, vigileu amb les quantitat. Jo he fet servir 60 grams d'un preparat per 1 litre de llet. Així que si el sobre és per mig litre de llet, podeu posar-lo sencer. Aboqueu tot el líquid dintre d'una cassola i poseu-la a foc lent fins que arrenqui el bull. No pareu de remenar perquè no se us cremi mentre el coeu al foc.

Repartiu el líquid entre els recipient, tenint en compte que per sobre, quan hagi quallat el flam, posarem la Nutella i les avellanes.

Abans de fer servir la Nutella, poseu-la uns segons al microones per que es faci una mica més líquida i sigui més fàcil de distribuir-la per sobre el flams.

Respecte a les avellanes, jo les he fet servir torrades; els hi tret la pell i les he trinxades amb una ma de morter. La quantitat que he posat és orientativa; podeu posar més o menys, al vostre gust.

Si voleu veure la llista de participants, feu una ullada a la recepta elegida per Destapant Cassoles, i als comentaris podreu trobar tots els participants de l'edició d'aquest mes. Espero que us animeu a participar, si no ho heu fet encara!

Bon profit!!