#Gastroplans pel cap de setmana del 24 i 25 de març

Comencem les propostes gastronòmiques d'aquest cap de setmana amb el Mercat del Ram de Vic, a Osona, que s'inicia avui divendres. La tradició ramadera d'aquesta fira marca les propostes més destacades d'aquest Mercat, que podeu consultar aquí. Nosaltres destaquem l’Espai Terra i Cuina, un espai que combina activitats com una masterclass de vermuts i aperitius, o un tast de productes del col.·lectiu Osona Terra, amb la venda de productes de proximitat o una mostra de cerveses. I és que a la Plaça del Carbó es celebra també, dintre dels actes programats per aquest cap de setmana, la 2ª edició del Festival del Barril Català, on podreu tastar fins a 50 de les millors cerveses artesanes que es fan arreu de Catalunya, amenitzat amb música en viu, tallers de maridatge i ponències sobre el món de la cervesa.

La visita a la Casa de Pagès, on grans i petits podran conèixer una mica més sobre la vida rural, una ruta de tapes pel casc antic, i l'espai La Llet és Salut, on s'expliquen els avantatges de la llet i les seves qualitats nutritives, són altres de les activitats organitzades per aquest cap de setmana.

Només dissabte a Riudecanyes, al Baix Camp, es celebra la XI edició de TastaVerd, una fira que va néixer per donar a conèixer els valors de l’agricultura tradicional, ecològica i els seus productes, donar valor a les labors artesanals i als antics oficis i, sobretot, reivindicar la figura dels homes i de les dones que treballen la terra a casa nostra.
Entre les activitats programades trobareu la  Fira Tastaverd, una mostra de productes agrícoles ecològics, de pastisseria i d'altres productes artesanals locals; la Festa Natura en Boca, amb degustacions d’olis i vins i d’altres productes tradicionals; la Fira d'Oficis, amb una mostra d'oficis relacionats amb la tradició rural, el medi natural i el món agrícola., i la Fira Oberta pels Carrers, on trobareu parades dels comerciants locals i artesans d’arreu. Les activitats les podeu consultar aquí.

També esteu a temps aquest cap de setmana de gaudir al Baix Llobregat del Març Gastronòmic. Fins al 8 d'abril, i organitzat per l'Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, podeu gaudir de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, que donen l’oportunitat de degustar menús elaborats amb Pota Blava i Carxofa Prat en trenta-dos restaurants d’El Prat, Gavà, Martorell, Begues, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Abrera, L’Hospitalet, Barcelona, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Boi de Llobregat. En l’edició 2018, podreu acompanyar els vostres àpats amb un vi de la D.O. Penedès o una San Miguel Eco. Tota la informació sobre les jornades gastronòmiques les podreu trobar aquí.

Diumenge, el Museu d'Arqueologia d'Empúries us proposa una visita-taller familiar per descobrir la gastronomia en el món antic. De la mà d’un personatge molt especial recorrereu la ciutat grecoromana per conèixer les tècniques culinàries, els productes que es trobaven als mercats, la vaixella de taula i de cuina i tot allò relacionat amb l’alimentació d'aquella època. Es finalitzarà el taller elaborant tres plats seguint les antigues receptes del món romà.


I per acabar els #gastroplans que us proposem per aquest cap de setmana, en anirem fins a Premià de Mar, al Maresme, on diumenge es celebren les últimes activitats organitzades per la primera Setmana del Vi i el MaridatgeAls carrers de Sant Antoni i de la Plaça, entre les 10 del matí i les 5 de la tarda, trobareu diverses parades on podreu fer un tast de vins de les millors DO de l'Estat. A la 1 del migdia, el pati de Can Roura acollirà l'Enotast on es podrà fer un tast de vi de la DO d'Alella maridat amb diverses tapes. L'activitat comptarà amb la participació d'un enòleg que ajudarà els presents a apreciar els matisos del vi de la DO Alella. Els tiquets es podran adquirir a establiments de nucli antic a un preu de 7 €.

I fins aquí les propostes per aquest cap de setmana.
Salut!