#Gastroplans pel cap de setmana del 20 i 21 de gener

Tornem amb els #Gastroplans, i comencem el 2018 amb dues fires que, per a mi, obren la temporada de les fires gastronòmiques, per una banda la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i Les Garrigues i la Mostra i Festa Major d'Hivern de Sant Vicenç dels Horts



Aquest any la 55ª edició de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues es celebra del 19 al 21 de gener a les Borges Blanques (Les Garrigues). Entre les novetats d'aquest any, la Fira comptarà amb la presència de xefs amb estrelles Michelin que realitzaran showcookings en directe tots els dies de la Fira, al vespre. Aquest any la Fira de l'Oli s'agermana amb la del Torró i Xocolata a la Pedra d'Agramunt. Tasts d'olis, vins, vermuts i d'altres productes gastronòmics que podreu comprar en els 150 estands que trobareu en l'edició d'enguany. Totes les activitats programades, les podeu consultar aquí.


La Mostra i Festa Major d'Hivern de Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat, va guanyant adeptes any rera any. Aquest any acollirà la 1ª edició de la Mostra Internacional de Pastisseria, que durant els dos dies de la fira portarà a la Plaça de la Vila exponents catalans del sector, també d'espanyols i d'arreu del món. Per anar obrint boca, podeu feu una ullada al seu fullet informatiu. Les receptes les podeu consultar al Canal de Youtube de l'Ajuntament.

La resta d'activitats, les podeu trobar aquí. La Mostra comptarà un any més amb la presència del Cuiner de cuiners Josep Lladonosa. Aquest any, a més, es podrà visitar l’espai museístic que té dedicat, i que acollirà el seu fons documental i de material culinari, donat al consistori de Sant Vicenç dels Horts. Durant la Mostra s'han programat diverses demostracions de cuina en directe basades en les seves receptes.


Diumenge al Vallès Occidental, es celebra la setena edició de la Fira de l'Oli i l'Olivera a Ullastrell, en la que participaran més de 30 productors relacionats amb l'oli d'oliva d'Ullastrell i d'altres comarques. S'han programat visites guiades al Moli d'Oli del Celler d'Ullastrell i una exposició fotogràfica sobre l'oli i les oliveres. També s'han programat activitats per divendres i dissabte: divendres 19 hi haurà un berenar popular per als més petits i al vespre es celebrarà la inauguració oficial amb la presència de Marc Ribas, cuiner i presentador del programa Cuines de TV3. Un tast d'olis i el concurs popular d'oli d'Ullastrell tancaran els actes del divendres. I dissabte, entre d'altres activitats, s'ha organitzat un excursió per retrobar les oliveres oblidades d'Ullastrell. Tota la programació la podeu consultar aquí.

I tanquem els primers #gastroplans de l'any amb la Fira del Fesol de Santa Pau a la Garrotxa que també es celebra diumenge 21 i de la que destaquem la Fesolada, a la Plaça Major, on es podran degustar diferents plats elaborats amb fesols de Santa Pau, mitjançant tiquets que podreu comprar el mateix dia de la Fira. Totes les activats programades les podeu consultar aquí.

Fins la setmana vinent!