Crema de carbassa i pastanaga amb gingebre i cúrcuma

Qui no ha vist aquests dies per les xarxes socials receptes de cremes de verdures? Després de les festes qui més qui menys ha rescatat alguna recepta de crema de verdures amb finalitats depuratives per no dir expiatòries. Fa uns dies llegia un article d'en Juan Revenga amb el títol "La Navidad no és lo que engorda" en la que afirmava que vivimos en una constante Navidad alimentaria, i que el problema de l'excés de pes rau en els nostres desequilibrats hàbits alimentaris diaris. Prova d'això és l'excés de receptes de cremes de verdures només en dates concretes, quan els pantalons estrenyen i les bàscules grinyolen. Així que què us sembla si ens proposem que les cremes de verdures, saludables i econòmiques, formin part de la nostra dieta d'ara endavant, si és que no en formen part encara?. Potser així no caldrà fustigar-se cada inici d'any amb dietes espartanes. Us apunteu?


Ingredients per a 6-8 persones:

  • 400 grams de carbassa
  • 400 grams de pastanaga
  • 1 ceba gran
  • oli d'oliva verge extra
  • 1-2 culleradetes de gingebre en pols
  • 1-2 culleradetes de cúrcuma 
  • pebre negre mòlt
  • sal

En una cassola gran, posem un bon rajolí d'oli i cuinem la ceba tallada en trossos petits fins que transparenti, aleshores afegim la carbassa i la pastanaga tallada a trossos i la saltegem uns minuts, a foc ben viu. Les salpebrem, les cobrim amb aigua calenta i tapem la cassola. Cuinarem les verdures a foc mig fins que estiguin tendres. El temps dependrà de com de petits hàgim tallada la verdura. Comptarem uns 10-20 minuts. A mitja cocció afegim el gingebre i la cúrcuma. No les afegiu de cop. Us aconsello poc a poc i anar tastant per ajustar les quantitats al vostre gust. Si a la cassola us ha quedat molt líquid, es millor triturar les verdures a banda i anar afegint aigua de la cocció fins que tinguem la textura que ens agradi per la crema. Aquest pot ser més o menys líquida. Tastem i rectifiquem de sal i pebre. Podem acompanyar la crema amb pipes de carbassa, saltejades prèviament en una paella, sense oli, o bé amb crostons de pa. 

2 comentaris:

  1. Estic totalment convençuda que em pesa tot el dia a dia en la bàscula que les festes de nadal!!
    Cremes com aquestes gairebé a diari tot l'any a casa nostra, i és que amb tants sabores junts, quin plaer cuidar-se, oi?!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Són els plats que més venen de gust després de tant àpat contundent, no?? m'anoto donar-li un toc de gingebre a les cremes de carabassa, ha de quedar genial! Petonets!

    ResponElimina