Bescuit de codony

El codony és una fruita que normalment no es menja crua perquè la seva carn és dura i et deixa la llengua com una sola de sabata, per la seva acidesa, així que en la majoria de receptes el que es fa servir és el codonyat en lloc del codony al natural. Per aquesta raó em va cridar l'atenció la recepta de bescuit de condony del blog Cocinando entre Olivos, que feia servir la carn del codony crua, afegint-la triturada a la massa del bescuit. El resultat és un bescuit deliciós, molt aromàtic i amb un punt humit, ideal per menjar a qualsevol hora. El toc de ratafia és de collita pròpia, perquè vaig pensar que lligaria molt bé amb l'aromàtic codony...i no em vaig equivocar.


Ingredients:
  • 300 grams de codony al natural i pelat
  • 3 ous mitjans
  • 180 grams de sucre
  • 80ml d'oli de girasol
  • 300 grams de farina de rebosteria
  • 15 grams d'impulsor químic Royal
  • 50 ml de ratafia
  • 1 cullerada de sucre 
  • 1 cullerada de canyella en pols
Pelem el codony, el tallem a trossos i el piquem amb una picadora. Amb la batedora no he pogut, per que la carn és més aviat dura. Si no en teniu de picadora, l'altra opció és ratllar-lo.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

En un bol batem amb una batedora de varetes els ous amb el sucre fins que dobli el seu volum. A continuació, afegim l'oli i la ratafia i mesclem tots els ingredients. Aboquem el codony triturat i després de mesclar-lo amb la resta d'ingredients afegim la farina amb l'impulsor químic, prèviament barrejats. Quan tinguem tots els ingredients ben integrats, aboquem la massa dins d'un motlle per fer plumcake, folrat amb paper vegetal. Abans de ficar al forn el motlle, repartim per sobre la massa una mica de sucre i canyella però aneu a compte, si posem molt sucre us pot passar com a mi que se'm va fer una crosta i quan el bescuit va començar a pujar, la massa va acabar vesant per un costat del motlle per que la crosta no permetia que el bescuit creixés. L'enfornem 40 minuts i fins que, quan punxem el bescuit amb un escuradents, aquest surti net o amb engrunes, mai tacat de crema. Deixem passar uns minuts abans de desemmotllar-lo, per evitar que se'ns trenqui.