Orada amb bolets i carbassa

Buscant idees pels dinars de Nadal, he trobat aquesta recepta en el llibre Cuinar per ser feliç de la Carme Ruscalleda: orada amb bolets i carbassa, un plat força fàcil de preparar amb una combinació de sabors sorprenent, i és que la carbassa i els bolets es complementen a la perfecció; a més, és un plat que podem preparar amb antelació i enfornar el peix just abans de servir-lo. És un plat que cuinaré per festes, i vosaltres, us animeu a provar-lo de fer a casa?


Ingredients per a 4 persones:
  • filets d'orada, dos per persona
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 grans d'all i julivert
  • 200 grams de bolets barrejats
  • 200 grams de carbassa
  • 100 ml de xerès sec
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.

Tallem les cebes en juliana i les cuinem amb una mica d'oli, sal i pebre, a foc suau, fins que s'estovin, aproximadament 10 minuts. Les reservem. 
Els bolets, si els hem comprat en pot, els escorrem i tallem en trossos més o menys de la mateixa mida. Els saltegem en una paella, amb una mica d'oli, sal i pebre, entre 5-7 minuts. A mitja cocció, afegim els alls filetejats i el julivert ben picat.
La carbassa la tallem en bastonets no massa gruixuts, i la coem amb aigua bullint entre 3-5 minuts, o bé la posem en un bol amb una mica d'aigua, el tapem amb film transparent. i la cuinem al microones de 3 a 5 minuts fins que estigui tendra. 

En una safata per anar al forn estenem la ceba cuita, després li posem per sobre els bastonets de carbassa i els bolets; per sobre repartim els filets d'orada salpebrats, amb la pell cap amunt. Ruixem els filets de peix amb el xerès i un raig d'oli d'oliva i els fiquem al forn 7 minuts. Abans de treure el peix del forn, comprovem si el peix està prou fet -jo el vaig deixar un parell de minuts més-. Servim immediatament. 

5 comentaris:

  1. Un mar i muntanya deliciós. Segur que tindràs èxit a taula.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una combinació fantàstica! Te la recomano, Cristina! Un petonet!

      Elimina
  2. Quina bona elecció! Aquest llibre és una font de receptes de 10! Jo encara no sé que menjarem ni sé encara on anirem (a casa segur però desprès de qui... :o))
    Petons i bona setmana!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara ha tret un nou llibre, amb receptes clàssiques i de noves importades, i ben explicades del principi al final, estil Ruscalleda inconfusible! Bona setmana!

      Elimina