Madeleines integrals amb farina de garrofa

Un dels blogs que segueixo des de fa molts anys és Amb les mans a la massa de la Clara. És un blog que m'encanta perquè totes les seves receptes són molt senzilles de fer i són delicioses, a més té una secció de dolços saludables molt llaminers i una de brioixeria i masses amb receptes més clàssiques com les coques o els tortells de reis, per llepar-se'n els dits. Fa un dies publicava la recepta de Madeleines de garrofa integrals i com tenia a casa farina de garrofa, no vaig trigar gaire a ficar-me a la cuina. Per cert, les madeleines guanyen a mida que passen els dies, així que resistiu-vos a la temptació i guardeu unes quantes per l'endemà en una capsa metàl·lica i ja m'explicareu que us han semblat.


Ingredients:
  • 3 ous
  • 130 grams de sucre morè integral de canya
  • 125 ml de llet desnatada + 75 ml més per la cobertura
  • 60 ml d'oli de girasol
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 180 grams de farina integral de blat
  • 30 grams de farina de garrofa
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 100 grams de xocolata blanca
  • 100 grams de xocolata negra fondant

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 175º.

Batem els ous amb el sucre, amb una batedora de varetes, fins que doblin el seu volum. Afegim la llet, l'oli i l'extracte de vainilla i mesclem tots els ingredients fins que quedin ben integrats. A continuació, aboquem a poc a poc les farines, que prèviament haurem mesclat amb la culleradeta de bicarbonat. Quan hagi quedat tot ben barrejat tindrem una massa més líquida que la de les magdalenes, que haurem d'abocar amb compte en els motlle de les madeleines fins omplir-los fins a dalt, però vigilant que la massa no vesi i sobresurti dels motlles. Els ficarem al forn 10 minuts. Abans de desemmotllar les madeleines deixarem que es refredin una mica.

Desfem la xocolata blanca al microones, vigilant que no se'ns cremi. La xocolata negra la desfarem amb la llet perquè ens quedi més líquida. Us aconsello que no deixeu molta estona la xocolata al microones. És millor desfer-la en varies tongades i anar remenant per aprofitar el calor residual, així teniu menys possibilitats de que se us cremi. Decorem les madeleines amb les dues xocolates. Quan la xocolata hagi pres ja les podrem guardar en un pot o capsa metàl·lica.