#Gastroplans pel cap de setmana del 21 i 22 d'octubre

Aquest cap de setmana l'agenda ve plena de #gastroplans. Comencem a Barcelona ciutat on es celebra una nova edició del Fira ÀPAT a la cúpula del Centre Comercial de les Arenes. Fira ÀPAT és la fira professional dels aliments produïts a Catalunya, on els productors i elaboradors de productes catalans presenten cada any els seus productes a botigues, restaurants, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals, perquè és entre tots que impulsem els productes catalans endavant.
La fira comença avui divendres i al llarg de tot el cap de setmana hi han programades diferents activitats, com tasts, presentacions, xerrades i showcookings en directe. Tota la programació la podeu consultar aquí.

També a Barcelona es celebra la 8ª edició del Mercat de Mercats, a l’Avinguda de la Catedral, que  s’omplirà de gastronomia i productes dels mercats barcelonins. Una clara aposta per l’alimentació sana, saludable i de proximitat.

En l'edició d'aquest anys s'aposta per una major presència dels productes frescos i la promoció dels mercats com a espais que tenen cura de les matèries primeres. 21 parades de diferents mercats municipals de Barcelona hi seran presents i també una mostra de productors locals de Catalunya. També hi haurà una zona de degustació, on 15 establiments oferiran una cuina de mercat amb 32 degustacions diferents.

I ara ens anem cap a la Selva, a Vilobí d'Onyar, on es celebra una nova edició de La Fira de la Llet. Pel cap de setmana s'ha organitzat una fira d'artesania i productes derivats làctics amb activitats
per a totes les edats, com demostracions, xerrades, concursos i espectacles en directe. Tota la programació la podeu consultar a la seva pàgina web.


I a la capital de Segrià, es celebra la sisena edició de la Festa del Vi de Lleida, una trobada enogastronòmica per donar a conèixer els productors de vi lleidatans. Participaran una vintena de cellers de la DO Costers del Segre i una bona mostra de la gastronomia local de la ma de diferents restaurants de la ciutat. Tot el cap de setmana, a la Plaça de la Llotja de Lleida.



Diumenge a Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, es celebra la Fira de la Carbassa. En la seva vuitena edició, i durant tot el dia, trobarem a la plaça Clavé parades de productes relacionats amb la carbassa, tallers adreçats a infants i degustacions. A més els cultivadors més destacats de l'estat hi solen acudir amb els exemplars més grans. La carbassa guanyadora del concurs de l'any passat pesava 614,5 quilograms i venia de la província d'Osca.


Altres fires que es celebraran diumenge són: la Fira de la Nou de Montesquiu, a Osona, la Fira de la Girella -un embotit tradicional del Pallars i de l'Alta Ribagorça, fet amb carn de xai- al Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça i la Fira del Fesol d'Ull Ros -una varietat de fesol típic de l'Empordà en fase de recuperació- a Palau-Sator, Baix Empordà.

Ja veieu, fires gastronòmiques per tots els gustos...Bon cap de setmana!