#Gastroplans pel cap de setmana del 14 al 15 d'octubre

Els amants dels formatges i la cervesa estan de sort aquest cap de setmana. Pels primers una cita inel·ludible, la Fira de Sant Ermengol a la Seu d'Urgell, una fira mil·lenària i la més antiga de la península, ja que està documentada des de l'any 1048. La Fira de Sant Ermengol acull, entre d'altres fires, la 23ª edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu - no us perdeu la seva aula de tast-, i la Fira de Productes Ecològics dels Pirineus. També s'han organitzat una Mostra culinària amb tallers i degustacions per promocionar els productes de proximitat i l'Espai Tast Km0 on degustar i comprar directament d'elaboradors alimentaris de la comarca de l'Alt Urgell. Aquest any participen 47 artesans formatges entre catalans, aragonesos, bascos, navarresos i francesos que ofereixen més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos. A la pàgina web de la Fira de Sant Ermengol podeu consultar horaris i preus de les activitats.


Al Baix Empordà es celebra la XIX Sega Tradicional d'Arròs a Pals. El 14 d'octubre, els arrossaires de Pals celebren l'arribada d'una nova collita d'arròs amb una jornada festiva al Mas Carles. Els actes comencen a les 11 del matí amb una demostració del procés tradicional de la sega de l'arròs tal i com es feia abans, manualment, tallant les espigues de l'arròs amb la corbella, per fer-ne garbes que després es carregaven en una "barca" de fusta arrossegada per un cavall. La jornada es complementa amb altres activitats per a petits i grans.




Dos són les fires que es celebren aquest cap de setmana, on la cervesa és la protagonista absoluta, la Fira de la cervesa artesana de Torredembarra i la Festa de la Cervesa a Platja d'Aro. La de Torredembarra aposta por la cervesa artesanal, amb activitats complementàries per donar a conèixer la cultura de la cervesa, a més de food trucks, paella popular, música en directe, tasts i una xerrada a càrrec del físic Antoni Alamany. La Festa de la Cervesa de Platja d'Aro aposta per la cervesa internacional amb més de 30 varietats, encara que també podreu trobar algunes propostes de cervesa artesana del país. No mancaran tampoc les propostes gastronòmiques i la música en directe.


També torna aquest cap de setmana a la ciutat de Girona Firatast, la fira de degustació per excel·lència de Catalunya. La 24ª edició es celebra al Palau de Fires de Girona. Fins a 300 degustacions diferents podrem trobar al Firatast, amb un valor d'entre 1 i 5 tiquets. Cada tiquet té un valor d'1 euro. Una oportunitat única per gaudir de la carta més extensa de la gastronomia catalana.




I per acabar, us recordo que des de l'11 d'octubre i fins a l'1 de novembre torna el QuintoTapa Pota Blava al Prat del Llobregat, una de les rutes de tapes més importants de Catalunya. Organitzada per l' Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), i amb el patrocini principal de Moritz, aquest any celebra la seva 11ª edició, amb el pollastre Pota Blava com a protagonista, l' únic pollastre amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Una clara aposta pel producte de proximitat i de qualitat que es produeix al Baix Llobregat.

En aquesta edició participen 39 bars amb un total de 61 tapes. La tapa Pota Blava val 3,50 euros i la tapa de la casa 2,50 euros, totes dues acompanyades amb un quinto Moritz. Si voleu, en lloc de la cervesa podeu elegir un vi DO Penedès o un refresc per 0,50 cèntims més. Descobriu més sobre el QuintoTapa, tota una institució a les comarques barcelonines.


Bon cap de setmana!