Tires arrebossades de pollastre amb salsa de mel i mostassa

Fa uns dies vaig anar a un restaurant on em van recomanar de tastar les tires de pollastre arrebossades acompanyades de salsa al curry. Mentre les tastava em va venir al cap una recepta, de les primeres que vaig trobar per internet, d'unes tires arrebossades de pollastre al forn acompanyades d'una salsa de mel i mostassa, que havia fet força vegades a casa i havia tingut molt d'èxit. La recepta era del blog Alfriston Cottage, un dels primers blogs que vaig descobrir quan em vaig ficar en el món dels blogs de cuina. He rescatat la recepta per publicar-la al blog. Us encantarà!


Ingredients per a quatre persones:
  • 4 pits de pollastre desossats
  • 1 tassa de maionesa
  • 1/3 de tassa de mel
  • 1/4 de tassa de mostassa a l'antiga i una mica més
  • Pa ratllat gruixut
  • Un pessic d'all en pols
  • Sal i pebre negre mòlt
En un bol mesclem la maionesa, la mostassa, la mel, l'all en pols i una mica de pebre negre. Tastem i rectifiquem de sal, si cal. Com a mi m'agrada molt la mostassa a l'antiga, hi vaig posar més quantitat, encara que jo us he posat les quantitats de la recepta original. Us recomano les ajusteu al vostre gust. 
Netegem la mica de greix que puguin tenir els pits de pollastre i els tallem en tires, diagonalment, d' 1,5 o 2 cm d'amplada. Posem les tires dintre d'una bossa de plàstic alimentari i afegim màxim la meitat de la salsa de mel i mostassa, fins que quedin totes les tires impregnades amb la salsa. Poseu la quantitat necessària, perquè la salsa que us sobri l'haureu de llençar. Tanquem la bossa i la guardem al frigorífic mínim 30 minuts, encara que jo sempre la guardo d'un dia per un altra. A més temps que deixeu la carn amb la salsa, més gust agafarà aquella.

Al dia següent, encenem el forn a 200º, a dalt i a baix. Arrebossem les tires de pollastre amb el pa ratllat gruixut i les disposem sobre una safata per anar al forn, coberta de paper de forn. Si disposeu d'una safata amb forats petits o d'una reixeta millor encara,  ja que el pollastre us quedarà més cruixent. Fiquem les tires al forn mínim 20 minuts a 190º, i fins que veiem que el pa s'hagi daurat. Agafem una tira de pollastre i comprovem que la carn estigui cuita abans de treure la carn del forn. Les servim calentes acompanyades amb l'altra meitat de la salsa de mel i mostassa que hem preparat el dia anterior.