Falsa galette de tomàquets, carbassó i ceba caramel·litzada.

"Passejant" per Pinterest vaig descobrir la recepta per fer la Galette de tomàquets. Fins ara les receptes que havia trobar de galette eren dolces, d'albercoc, de préssec, de poma... Aprofitant que encara no s'ha acabat la temporada, vaig anar ahir al Mercat de la Terra que organitza Slow Food Barcelona al Parc de les Tres Xemeneies del Poble Sec de Barcelona, buscant tomàquets per fer una versió ràpida de la recepta, ja que no tenia temps per fer la massa de la galette a casa. Només vaig trobar tomàquets de la varietat Cor de bou, ben carnosos. Amb ells i amb tomàquets cherry vaig fer la recepta que és senzillament deliciosa!. Més fotogènica hagués quedat amb tomàquets de diferents mides i colors, però més bona impossible, tenint en compte que estava elaborada amb tomàquets acabats de collir i en el seu punt òptim de maduració.

Se'm fa la boca aigua pensant en tornar a fer la recepta però fent la massa de la galette a casa...Ja us ho explicaré.


Ingredients per a dues persones:
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 carbassó, jo vaig fer servir un carbassó lluna, groc i rodó, més dolç que el verd
  • 2-3 tomàquets tipus cor de bou o d'una varietat carnosa
  • 8-10 tomàquets tipus cherry
  • 50-100 grams de formatge feta
  • 2 culleradetes ben plenes de mostassa a l'antiga
  • massa precuinada rectangular per fer empanades
  • un ou 
  • oli d'oliva verge extra
  • farigola fresca
  • sal i pebre negre mòlt
Encenem el forn a 200º.

Tallem la ceba en rodanxes fines i les cuinem, a foc lent, amb una mica d'oli d'oliva i un pessic de sal, fins que es tornin marrons, remenant tot sovint i vigilant de que no es cremin. Una vegada tinguem la ceba enllestida, estirarem la massa precuinada sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper d'enfornar. La pintarem amb l'ou batut, excepte els extrem, que els plegarem al final. Repartim sobre la base les dues culleradetes de mostassa; a continuació, distribuïm la ceba caramel·litzada sobre la massa, després el carbassó tallat en rodanxes fines i per últim els tomàquets també tallats en rodanxes, excepte els cherry que els tallarem per la meitat. Pleguem els extrems de la massa i, per finalitzat, posem per sobre pebre negre mòlt, la farigola fresca i el formatge feta esmicolat i enfornem uns 20-25 minuts fins que la massa estigui cuita. Us recomano pinteu amb l'ou batut els extrem de la massa per que agafin color, ja que a mi m'ha quedat la massa molt blanca,

Servim la falsa galette tèbia. Us recomano acompanyar-la amb un vi jove blanc o rosat.

Font de la recepta: Foodiecrush.