Segona ruta #articecreambcn

Aquest any hem pogut gaudir de la segona ediciĆ³ de la ruta per les gelateries artesanes de Barcelona, l'#ArtIceCreamBcn. Els organitzadors, aquest any, han unit tradiciĆ³ i innovaciĆ³ i ens han tornat a sorprendre amb la tria de les gelateries protagonistes de la ruta: dues gelateries de llarga tradiciĆ³ familiar, originĆ ries del bressol del torrĆ³, Xixona, la orxateria-torroneria VerdĆŗ i Sirvent Barcelona, i dues gelateries italianes, Paral·lelo i Sweetaly.

Comencem per la que Ć©s sense dubte la proposta mĆ©s atrevida de la ruta, Paralel·lo Gelato. Situada al barri de GrĆ cia, els seus creadors, Matteo, Gianluca, Marco i Francesco ens proposen un mĆ³n paral·lel de gelats amb sabors sorprenents, com el de sĆØsam negre, el Cheddar applewood bacon o el de mostassa antiga, que conviuen amb sabors menys arriscats com el de mojito, prĆ©ssec al cava, straciatella de coco o llimona i gingebre. Tots els gelats s'elaboren diĆ riament en l'obrador situat al fons de tenda, amb grans finestrals que et permeten veure com tot el procĆ©s. No compren cap ingredient elaborat, inclĆŗs els fruits secs els torren ells mateixos, i sempre que poden treballen amb productes bio, ecolĆ²gics i km0.


Al mig del local trobareu un vehicle per vendre gelats al carrer, que mentre no canviĆÆ la normativa del sector, nomĆ©s llueix fora de la tenda en actes concrets.

I del barri de GrĆ cia ens traslladem al de Sant Antoni on estĆ  ubicat Sweetaly, amb la seva proposta de gelats de "mantecaciĆ³n" instantĆ nia o dinĆ mica, ja que els gelats s'elaboren davant teu, en el mateix mostrador on es serveixen. AixĆ² permet que puguis menjar un gelat fet al moment, a una temperatura fins a 4Āŗ mĆ©s baixa que els gelats normals, amb el que s'aconsegueix un gelat de textura mĆ©s cremosa, i que es pot assaborir millor que la resta de gelats perquĆØ no sĆ³n tan freds.  A mĆ©s, la decoraciĆ³ del local estĆ  pensada perquĆØ els seus clients es quedin a l'interior assaborint el seu gelat, mentre gaudeixen de la vista del carrer des dels grans finestrals.


A Sweetaly tambĆ© pots gaudir d'un bon cafĆØ italiĆ  a qualsevol hora, i comprar productes italians com la crema d'avellana o melmelades variades.

Uns carrers mĆ©s enllĆ , trobem l'espai gastronĆ²mic Sirvent Barcelona, on podeu fruir de les seves propostes dolces i salades en un local de disseny. Quatre generacions avalen el bon saber fer dels germans Sirvent que han sabut unir el millor dels gelats i de la pastisseria en propostes tan temptadores com el gelat de Sacher o el de Brownie o el de Lemon Pie, i aixĆ² nomĆ©s per anar obrint gana.


Tracte molt amable, producte de qualitat i un ambient modern i amb estil, tot aixĆ² Ć©s el que t'ofereix l'espai gastronĆ²mic Sirvent Barcelona.

I per Ćŗltim, acabem en el local on va comenƧar aquesta segona ruta per gelateries artesanes de Barcelona, a l'Orxateria-Torroneria VerdĆŗ, al barri de l'Eixample, una gelateria de les de tota la vida, on els clients del barri es mesclen amb el turistes per tastar la seva orxata i els gelats mĆ©s clĆ ssics com el de nata o el de tutti frutti, que ja pensava que havia desaparegut.


Continuant amb la tradiciĆ³ d'aquest tipus de local, a l'hivern podreu trobar una bona selecciĆ³ de torrons artesans. AllĆ² que es diu, tradiciĆ³ en estat pur.

Vull agrair a l'equip d'ArtIceCreamBCN haver-nos convidat a participar en la ruta d'aquest any i espero que ben aviat ens tornin a sorprendre amb una nova ruta plena de fantĆ stiques propostes!