Albergínies farcides de tonyina amb melmelada de pebrot

Des de que vaig descobrir les melmelades d'hortalisses que les faig servir força quan cuino. Quan faig macarrons amb botifarra sempre poso unes cullerades del melmelada de tomàquet. Per les coques salades faig servir melmelada de ceba o de carbassó. I avui, que he fet aquestes albergínies de tonyina, els hi he posat melmelada de pebrot. Us recomano que si encara no ho heu fet, us animeu a afegir aquest tipus de melmelades al vostres plats. Al blog en trobareu unes quantes receptes elaborades amb elles. Personalment trobo que donen un punt molt bo a certs plats, especialment si us agraden les combinacions dolces-salades. A casa fem servir les melmelades ecològiques de Margot, que són per menjar-les literalment a cullerades.


Ingredients per a 2 persones:
  • 2 albergínies grans
  • 2 cebes grans
  • 3 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • mescla d'herbes aromàtiques seques o herbes provençals
  • melmelada de pebrot ecològica Margot
  • formatge emmetal ratllat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre mòlt

Encenem el forn a 200º, a dalt i a baix.

Primer obrim les albergínies al llarg, les salem i deixem que suïn uns 20 minuts -si feu servir albergínies blanques, no us caldrà-. Les rentem amb una mica d'aigua i les assequem amb paper de cuina. Fem uns talls en creu amb un ganivet a la part carnosa i les fiquem al forn 30 minuts. Mentrestant tallem les cebes ben petites i les coem en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, a foc fluix, fins que es tornin marrons, aproximadament un 30 minuts, remenant de tant en tant i vigilant que no es cremin.

Quan les albergínies estiguin toves al tacte les traiem del forn, deixem que es refredin una mica tapades amb paper d'alumini i, a continuació, les buiden amb l'ajuda d'una cullera. Tallem la carn de les albergínies en trossos ben petits abans de ficar-la a la cassola amb la ceba caramel·litzada. Afegim la tonyina ben escorreguda, una cullerada d'herbes aromàtiques i mesclem bé tots els ingredients. Farcim les albergínies amb la mescla i posem per sobre una culleradeta de melmelada de pebrot. Les cobrim amb formatge ratllat i un pessic de herbes provençals i gratinem les albergínies uns 15 minuts o fins que el formatge estigui ben daurat. Servim acabades de sortir del forn.

3 comentaris:

  1. Quin goig de recepta! Jo en menjo sovint de mermelades, però més per acompanyar formatges o amanides. Aviam si m'animo a incorporar-les més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja cada vegada les faig servir més. Donen un puntet molt bó. Petonets!

      Elimina
  2. Em declaro súper fan d'aquesta recepta. On hi hagi albergínies i tonyina...

    ResponElimina