Pasta amb ceba caramel·litzada i vi blanc

Quantes vegades us he dit que si pogués menjaria pasta cada dia? Doncs em reitero, en menjaria cada dia si la bàscula em donés una treva, perquè adoro la pasta! I és que, si la pasta és de qualitat, un simple rajolí d'oli bo, i poca cosa més cal afegir-li. I sinó, fixeu-vos en aquesta recepta de pasta amb ceba caramel·litzada, una autèntica delícia! Només cal tenir una mica de paciència per coure la ceba i podreu gaudir d'un plat de pasta esplèndid!


Ingredients per a dues persones:
  • 160 grams de pasta curta tipus penne rigate o macarrons
  • 2 cebes grans o 3 de mitjanes
  • un gotet de vi blanc
  • 1/4 de litre de brou vegetal
  • oli d'oliva verge extra
  • farigola seca, una culleradeta
  • una cullerada de mantega
Posem l'aigua amb sal a bullir per coure la pasta al dente, seguint les instruccions del fabricant, encara que jo sempre la vaig tastant per que em quedi al punt que a mi m'agrada.

En una cassola, amb un bon raig d'oli, courem la ceba tallada en juliana a foc fluix, fins que es torni marró. Podeu necessitar ben bé mitja hora, així que paciència i no se us ocurreixi pujar el foc per anar ràpid, perquè només aconseguireu cremar la ceba. A continuació abocarem el gotet de vi blanc i deixarem que evapori una mica. Remenarem i cobrirem tota la ceba amb el brou vegetal. No poseu més del compte, just per cobrir la ceba. Afegim la farigola i deixem que redueixi el brou. Just abans d'abocar la pasta, afegim la cullerada de mantega i remenem bé per que es desfaci i s'integri amb la resta d'ingredients. Mesclem bé la ceba amb pasta i servim de seguida.