Espirals de pastanaga i carbassó amb formatge feta i nous

Ara que ja sembla que la calor s'ha instal·lat definitivament a casa nostra, és quan les receptes d'amanides començaran a omplir les xarxes socials. Com en tots els plats, una bona presentació ajuda a que el plat vingui més de gust. Pastanagues, carbassons o remolatxes es poden servir tallats en bastonets, en rodanxes, ratllats o tallats en espirals. En el mercat trobareu diferents tipus de talladors en espirals de totes les mides i de tots els preus. Si us agraden les verdures, crec que és una bona inversió. A mi l'any passat en van regalar un i la veritat és que a casa l'estem amortitzant. Ja tinc penjades un parell de receptes al blog, els espirals de carbassó amb ceba a la francesa i els espirals o zoodles de carbassó amb gambes, i avui en publico una tercera. Aquesta amanida es menja tèbia i la podeu acompanyar amb altres fruits secs i formatges, això dependrà del que tingueu per casa o del que us vingui de gust. No poso quantitats, ja que podeu fer aquesta amanida com acompanyament, com a primer plat o com vam fer nosaltres, com a plat únic, afegint-li pasta blanca curta, tipus macarrons, o bé pasta de colors.


Ingredients:
  • pastanagues
  • carbassons
  • nous pelades
  • formatge feta
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre Riesling de Castell de Gardeny o un altre tipus de vinagre agredolç blanc
  • sal i pebre blanc mòlt
  • herbes aromàtiques 
Encenem el forn a 190º. Tallem les pastanagues i els carbassons (jo normalment no els pelo, només els rento bé) amb un tallador en espiral, o bé en bastonets. Els posem sobre una safata per anar al forn i afegim per sobre un rajolí d'oli d'oliva, vinagre, sal i pebre blanc mòlt, i amb les mans mesclem les verdures per que s'impregnin amb l'oli i el vinagre. Fiquem la safata al forn uns 10 minuts. Mentrestant tallem les nous en trossos i el formatge feta també. Traiem les hortalisses del forn i les aboquem sobre una safata per servir, i quan s'hagin refredat una mica, afegim per sobre el formatge feta i les nous. Si voleu podeu afegir també una mica d'herbes aromàtiques. Servim l'amanida tèbia.

3 comentaris:

  1. Tinc pendent d'estrenar l'aparell per fer espirals de verdures des de fa molt temps... i si li tenia ganes als espirals de carabassó ara també li tinc ganes a aquesta amanida, m'encanta la combinació!! un petonàs guapa!

    ResponElimina
  2. M'encanta aquesta recepta! Mira que preparo zoodles crus o bullits i que soc de fer les verdures a l'ast, però les zoodles al forn no m'hi havia imaginat!
    Encara que no fa temps d'amanides però segur aquests dies arribaràn!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Jo també tinc un d'aquests aparells. Me'l van regalar fa un parell d'anys i al principi el vaig fer servir molt però darrerament el tinc força abandonat... a veure si li trec la pols perquè aquesta amanida tèbia pinta molt bé :D
    Petons

    ResponElimina