Muffins integrals de remolatxa i xocolata

Ahir al matí vam anar al Mercat de la Terra que organitza Slow Food Barcelona cada dissabte en el Parc de les Tres Xemeneies del Poble Sec de Barcelona. Poder comprar producte de proximitat, directe del productor, és un privilegi que no tenim tots a l'abast en el nostre poble o ciutat, per això, de tant en tant, baixem expressament els dissabtes a Barcelona, i tot passejant ens apropem al Mercat de la Terra per comprar fruita i verdura principalment, ja que al Mercat també podem trobar formatges, mel, xocolata, embotits...i sempre hi ha alguna activitat per a grans i petit per amenitzar el matí. Si encara no l'heu visitat mai, us recomano que un matí de dissabte us hi apropeu i si voleu abans, consulteu la pàgina de Facebook d'Slow Food Barcelona, on us informaran de les activitats que organitzen cada dissabte.

En una de les parades havien uns manats de remolatxa preciosos, i en vaig comprar pensant en fer-ne alguna cosa dolça. Al blog tinc publicada la recepta del bescuit de remolatxa i xocolata; un bescuit deliciós, amb una textura humida que el fa irresistible. Aquesta vegada però volia fer alguna cosa amb farina de blat integral i m'he decidit per uns muffins, que es preparen en un tres i no res, i que estan deliciosos.


Ingredients per 12 muffins:
  • 2 ous
  • 100 ml d'oli de girasol
  • 150 grams de sucre integral de canya
  • 250 grams de remolatxa crua, pelada i ratllada
  • 100 grams de xocolata negra 70% cacau 
  • 200 grans de farina de blat integral
  • 15 grams d'impulsor químic Royal
  • un pessic de sal
Encenem el forn, dalt i baix, a 170º. Greixem els motlles.

Agafem la xocolata i la repartim en dues meitats; una meitat la ratllem ben fina i l'altra la tallem en trossos petits.

En un bol mesclem la farina, l'impulsor químic i el pessic de sal. En un altre bol posem els ous amb l'oli de girasol, i amb una batedora de varetes mesclem els dos ingredients un minut aproximadament. Afegim el sucre integral de canya i el barregem fins que aconseguim una textura cremosa, 2-3 minuts. A continuació afegim la xocolata ratllada i la mesclem amb una espàtula de silicona i després la xocolata tallada a trossos i la remolatxa ratllada, i tornem a mesclar els ingredients a ma. Per últim, afegim la farina i la mesclem amb la resta d'ingredient, també a ma, només el necessari per que s'integrin tots els ingredients. És molt important, en aquest punt, no mesclar en excés per que els muffins surtin esponjosos.

Omplim els motlles amb un servidor de gelats i els fiquem al forn 15 minuts. Els punxeu amb un escuradents i si no surt net, els deixem 5 minuts més dins del forn. Abans de desemmotllar-los deixem que es refredin un parell de minuts dins dels motlles, i després els desemmotllem i els deixem sobre una reixeta per que s'acabin de refredar.

Com aquests muffins porten remolatxa no us aconsello que els congeleu. Us podrien durar cinc dies, però no patiu que sempre desapareixen abans.

Recepta extreta del blog Cocinar rico y sano.