Lemon Curd o crema de llimona súper addictiva

I jo que pensava que no hi havia res més addictiu, culinàriament parlant, que la Nutella i ara descobreixo el Lemon Curd. Bé, de fet ja l'havia tastat abans, però comprat en un supermercat i no fet a casa. Aprofitant que una amiga m'havia donat llimones conreades a casa seva, vaig buscar la recepta en el blog Denikatessen, ja sabeu com m'agrada aquest blog, i el vaig fer a casa. La primera vegada me'l vaig menjar posant-lo sobre galetes, magdalenes, bescuits, iogurt....bàsicament sobre qualsevol superfície comestible.... La segona vegada me'l vaig menjar directament a cullerades....Esteu avisats!


Ingredients:
  • 2 ous mitjans
  • 2 rovell d'ous mitjans
  • 1 cullerada de ratlladura de llimona
  • 120 ml de suc de llimona
  • 100 grams de sucre blanc
  • 1/8 de culleradeta de sal
  • 70 grams de mantega
Prepararem el lemon curd al bany maria, de manera que agafarem una cassola baixa i ampla, l'omplirem d'aigua i la farem bullir. A continuació, baixarem el foc just per que l'aigua continuï bullint. En un bol, de vidre o d'acer inoxidable, que haurà d'anar dintre de la cassola amb aigua -vigileu que s'aguanti bé i que sigui prou alt per que no entri l'aigua dintre- mesclarem a mà els ous, els rovells, la ratlladura de llimona, el suc de llimona, el sucre i la sal. Tallarem en trossos la mantega i l'abocarem dintre del bol i posarem el bol dintre de la cassola i començarem a remenar amb una espàtula de fusta sense parar fins que aconseguim que la barreja s'espesseixi. Sabrem que està a punt, quan al passar el dit per l'espàtula banyada en crema, quedi la marca del dit -aproximadament entre 10 i 15 minuts-.

Després hem de passar la mescla per un colador fi per treure la ratlladura de llimona. Deixarem refredar la crema coberta amb film transparent que toqui la superfície de la crema, i després la guardarem al frigorífic.

Consumir màxim en una setmana, encara que no patiu perquè no arribarà a durar tants dies a casa.