Carxofes a la cervesa

Després d'haver comprat uns quants kilos de carxofes de la Cooperativa Agrària Santboina, en la festa de la Carxofada de Sant Boi de Llobregat, tocava cuinar-les. Remenant entre llibres de cuina i xarxes socials vaig trobar una recepta on les cuinaven amb cervesa, i com ja tenia ganes de tastar la cervesa Minera, descoberta gràcies a l'Adriana de Sugar Palace durant la visita a Sant Joan de les Abadesses, em vaig ficar a la cuina a experimentar una mica. El resultat, una recepta per sucar-hi pa literalment.


Ingredients:
  • 1 kg de carxofes
  • 100 grams de cansalada tallada a tires (opcional)
  • 2-3 alls picats ben fins
  • 1 litre de brou vegetal Aneto
  • 1 got de vi de cervesa Minera
  • 2 culleradetes de cúrcuma
  • 1 culleradeta ben curulla de Maizena
  • sal i pebre blanc mòlt

Primer pelem les carxofes, deixant només les fulles més tendres i pelant la tija, res de tallar-la, que també es pot aprofitar. A continuació, tallem les carxofes en quatre trossos i les reservem en un bol amb aigua i julivert fresc. Us recomano fer servir julivert -jo inclús faig julivert sec si no en tinc de fresc a casa- en lloc de fer servir suc de llimona, ja que el julivert no li dóna cap gust i evita que s'oxidi igual.

En una cassola, sense oli, enrossim la cansalada tallada a tires i després la reservem. Després afegim una mica d'oli i daurem els alls picats; a continuació, afegim les carxofes i les cobrim amb brou vegetal, i sense tapar la cassola, el fem bullir; després aboquem la cansalada i  la cervesa. Deixem que el líquid vagi evaporant. Passat uns 10 minuts, afegim la cúrcuma, una mica de sal i pebre blanc mòlt. En un bol barregem la Maizena amb una mica de brou vegetal fins que es desfaci i després l'afegim a la cassola, remenant amb compte. Continuem coent les carxofes unes 10 minuts més, sense tapar la cassola. Rectifiquem de sal i pebre.

 Jo en total les vaig coure uns 20 minuts, no obstant, punxeu-les abans d'apagar el foc per comprovar que estiguin tendres. I si no us agrada gaire la cervesa, no patiu perquè el seu sabor no destaca molt, però li dóna un toc especial.

Adaptació d'una recepta de Cookpad.

4 comentaris:

  1. Anna... que m'agafa l'enveja aquella tan rabiosa! Quines carxofes!! I quin plat més bo! Jo hi cuino molt amb cervesa i m'agrada més que amb el vi. Trobo que queda tot més ben integrat i és el que dius, el sabor no destaca però s'hi nota.
    :D
    Petons bonica

    ResponElimina

  2. Anna; La cansalada tallada a tires l'hi dóna un toc d'acompanyament gens envejable aquestes carxofes. Una bona tria per fer aquestes carxofes¡¡
    Salutacions Anna¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. La teva recepta arriva el dia perfecte! Demà tindrem carxofes a la cistella eco i tinc un brou aneto de carxofa a la despensa de Nadal... Una recepta de 10, no em puc resistir tot i que hauré d'esperar demà!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'explicaràs si la fas; tinc ganes de conèixer com les cuinaràs. Segur que li dones el teu toc personal i seran delicioses! Un petonet!

      Elimina