Bròcoli rostit amb pasta i Grana Padano

Aquesta recepta la podeu preparar també amb bròquil o coliflor. És una recepta tan senzilla que no hi poso les quantitats -les decidiu vosaltres, al vostre gust-; es tracta de fer les verdures al forn i acompanyar-les amb pasta cuita al dente i un bon formatge, si és acabat de ratllar millor. El plat no pot ser més fàcil i ràpid de fer i està boníssim. El bròcoli cuinat al forn també us pot servir per acompanyar carn o peix, És una manera molt saborosa de cuinar la verdura -sempre que puc intento no fer-la bullida-. I encara que a casa vostre no agradi gaire aquest tipus de verdura, qui es pot resistir a un plat de pasta?


Ingredients (les quantitats, al vostre gust):
  • bròcoli 
  • dents d'all
  • 80 grams d'spaguetti per persona aprox.
  • formatge Grana Padano ratllat
  • sal i pebre blanc mòlt
  • oli d'oliva verge extra
Encenem el forn a 200º, dalt i baix. En un bol mesclem el bròcoli i les dents d'alls tallades amb un bon rajolí d'oli, sal i pebre blanc mòlt. Després el repartim bé sobre una safata d'anar al forn, sense amuntegar els trossos, i el fiquem al forn 10-15. Passat la meitat del temps girem el bròcoli per que es rosteixi per les dues bandes, vigilant que no es cremi.

En una cassola posem aigua a bullir amb sal per fer la pasta al dente. Quan la pasta estigui feta la repartim en els plats, posem per sobre el bròcoli rostit i ratllem per sobre el formatge. Servim immediatament. Si voleu podeu afegir un rajolí d'oli d'oliva verge extra sobre la pasta abans d'afegir el formatge ratllat.