Bescuit de iogurt amb un toc de taronja

Una de les receptes més agraïdes de la rebosteria és, per a mi, la d'un bon bescuit. Tenir un a la cuina i poder fer un tall per esmorzar o berenar és un petit plaer, força econòmic i molt més saludable que qualsevol producte de rebosteria industrial. A més, els bescuits són senzills de fer i requereixen de pocs estris culinaris. A les xarxes socials trobareu un munt de receptes, a quina més bona. Jo us porto avui un bescuit de iogurt amb un toc de taronja, simplement deliciós.


Ingredients:
  • 190 grams de farina de blat
  • 2 culleradetes d'impulsor químic Royal
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 200 grams de sucre blanc
  • 1 cullerada de ratlladura de taronja
  • 3 ous mitjans
  • 120 ml iogurt grec
  • 120 ml d'oli de girasol
  • 2 culleradetes de Cointreau
Encenem el forn, dalt i baix, a 175º, posant la reixeta al mig del forn.

En un bol gran posem el sucre i la ratlladura de taronja i els freguem amb les mans per deixar anar els olis de la pell de la taronja. Afegim els ous i els batem amb una batedora de varetes uns cinc minuts. Aboquem després el iogurt, l'oli i el licor i ho mesclem tot fins que quedin tots els ingredients ben integrats. Afegim la farina amb l'impulsor químic i la sal, prèviament tamisats, i els mesclem a ma amb una espàtula. No cal mesclar gaire, just per barrejar els ingredients.

Aboquem la massa en un motlle rectangular de 28 cm, prèviament greixat, i el fornegem durant 45 minuts o fins que, quan el punxem amb un escuradents, aquest surti net. Abans de desemmotllar el bescuit el deixem reposar dins del motlle 5 minuts, i després el deixem refredar sobre una reixeta.

Recepta del blog Denikatessen, Orange yogurt cake.

4 comentaris:


  1. Anna; Tot un encert per el paladar aquest biscuit de iogurt amb taronja... és que el que és bo, com diría Josep Pla, no tè rival.
    Salutacions Anna¡¡ ;O)

    ResponElimina
  2. Comparteixo la teva oponió...un bon bescuit que no falti mai!
    Clara

    ResponElimina
  3. El extra de Cointreau amb la taronja em sembla ple de promeses!
    El problema que tenim a casa amb els bescuits fets a casa es que... no duren!!!! I al traste l'operació bikini jejeje
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord amb tu, és una de les receptes que més m'agrada fer, tenir un bescuit casolà és genial per començar el dia (o acabar-lo) de bona manera! i com ara intentem controlar-nos... el congelem a porcions i queda perfecte si el treus la nit abans. El toc de taronja és un dels preferits a casa. Un petó!

    ResponElimina